Xiaomi Mi MIX Alpha: hem ön hem arka yüzeyi saran ekran, 108 MP kamera

Xiaomi Mi MIX Alpha: hem ön hem arka yüzeyi saran ekran, 108 MP kamera

Yeni teknolojileri pazarla buluşturma noktasında liderliği uzun süredir elinde bulunduran Çinli üreticilerden Xiaomi, bugün düzenlediği basın etkinliğinde kasanın hem ön hem arka yüzeyini saran esnek ekranlı Mi MIX Alpha modelini lanse etti. Çerçevesiz telefon türünün ilk örneğiyle birlikte ortaya çıkan Mi MIX serisi, bu sene yenilik anlayışını bir üst seviyeye taşıyıp bugüne kadarki en sıra dışı endüstriyel dizaynla tüketicilerin karşısına çıktı.

Samsung'un esnek AMOLED panelini kullanarak cihaz kasasının hem ön hem de arka yüzeyini tamamen ekranla kaplayan Xiaomi, yüzde 180,6 olarak hesapladığı ekran/kasa oranıyla katlanabilir telefonlardan bile daha yüksek bir oran yakaladığını belirtiyor. Ekranın üst ve alt kısmındaki ikişer milimlik çerçeve dışında gerçek manada bir kasa çerçevesine sahip olmayan MIX Alpha, yan çerçeve kısmına tekabul eden bölgelerde basınç duyarlılığı sağlayarak fiziksel ses düğmelerinin işlevini taklit ediyor. Güç düğmesi üst kısımda konumlandırılan konsept cihazın temel özellikleri şu şekilde;

- Qualcomm Snapdragon 855+ çipset
- 12 GB RAM, 512 GB UFS 3.0 dahili hafıza
- 108 MP Samsung ISOCELL HMX ana sensör, 20 MP geniş çekim sensörü ve 12 MP Telefoto kamera
- Çift SIM 5G şebeke desteği
- 4050 mAh batarya, 40W hızlı şarj teknolojisi
- MIUI 11, Android 10 işletim sistemi

108 MP'lik yeni Samsung kamerası dört pikseli bir araya getirerek 27 megapiksellik fotoğraf kaydı yapabilen Xiaomi Mi MIX Alpha, kasanın arkasını da saran ekran sayesinde özçekim kamerası olarak da kullanılabilen sensörlerini safir camla koruyor olacak. 5G, Wi-Fi, NFC ve diğer kablosuz teknolojilerin antenlerini bünyesinde barındıran arka kamera şeridi ise seramik materyalle darbelere, çizilmelere karşı yüksek dayanıklılık taahhüt ediyor.

Çerçevesiz ekran nedeniyle yakınlık sensörünü ultrasonik alternatifini kullanarak ekran altına yerleştiren Çinli teknoloji şirketi, fiziksel olarak ses çıkışı sağlayacak bir ızgarası bulunmayan hoparlörü ise "Ekran Akustik Teknolojisi" adını verdiği bir teknikle yine ekran altına entegre etmiş.

İlk MIX telefonunda olduğu gibi yine "konsept akıllı telefon" sloganıyla yola çıkan Xiaomi, bu defa fiyatlandırmayı gerçekten konsept bir telefona göre hesaplamış. 12 GB RAM, 512 GB hafıza ve 10 inçten büyük esnek OLED ekranlı telefon, 19999 yuan (16.000 ₺) fiyat etiketiyle ve sınırlı sayıda stokla aralıkta satışa sunulacak.



Eklenme tarihi: 24.09.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler