Windows Phone 8 GDR2 sürümlü Lumia Amber güncellemesi Nokia cihazlara ulaşmaya başladı

Windows Phone 8 GDR2 sürümlü Lumia Amber güncellemesi Nokia cihazlara ulaşmaya başladı


Microsoft'un Temmuz'da resmen yayımladığı Windows Phone 8 GDR2 yazılımı artık Nokia telefonlara da yüklenebilecek. Lumia Amber adını verdiği özel yazılım yükseltmesini dünya genelinde dağıtmaya başlayan Avrupalı haberleşme devi, resmi blog sitesinden güncellemeye dair tüm detayları paylaştı ve cihaz sahiplerini güncelleme işlemleri konusunda bilgilendirdi.

FM radyo oynatıcı, arama/SMS engelleme, Xbox Music ve Internet Explorer internet gezginini kapsayan bir takım iyileştirmeleri beraberinde getiren WP8'in ikinci genel dağıtımına ek olarak hazırladığı OTA paketleri ile kendi ürünlerine özel yazılımsal yenilikler sunan Nokia'nın Lumia Amber güncellemesine entegre ettiği başlıca özellikler şöyle;


  • Tüm Lumia cihazları, kamera uygulamasındaki algoritmaların iyileştirilmesi sayesinde çok daha başarılı çekimler yapabilecek, otomatik odaklanma sorunları azalacak; Lumia 920'de daha iyi düşük ışık performansı için ISO değeri 800 ile 3200 arasında değiştirilebilecek.
  • Lumia Amber güncellemesi alan tüm telefonlar, Windows Phone Store'den Smart Camera uygulamasını indirebilecek.
  • Lumia 920, 925, 928 ise; gelişmiş çekim kabiliyetlerine sahip Pro Camera yazılımıyla donatılacak.
  • Glance Screen fonksiyonu ile Lumia 520 ve Lumia 625 hariç tüm Lumia'lar, aktif olmadıkları zaman ekranlarında saat ve bir dizi durum bildirimleri gösterecek.
  • Ekran kapalıyken cihaza parmağınızla iki kez vurduğunuzda Lumia'nız güç düğmesine basmadan açılacak, gelen aramayı telefonu ters çevirerek sessize almak mümkün olacak.
  • Yeni hafıza durumu sayfası, aygıtınızda hangi tür verilerin ne kadar yer kapladığını gözler önüne serecek.
  • HERE coğrafi yazılımlarına düşen yeni güncelleme paketleri, sadece yenilenen verileri kapsayacağı için her güncellemede ülkelerin tamamını indirmenize gerek kalmayacak.

Halihazırda Lumia 928, 920, 820, 810 ve 521 için dağıtımı gerçekleştirilmeye başlayan GDR2 işletim sistemi versiyonlu Lumia Amber güncellemesi, Eylül sonuna kadar tüm Lumia 520, Lumia 620, Lumia 720, Lumia 820 ve Lumia 920'lere ulaşmış olacak.

Nokia Lumia cihazınızı internete bağlı tutarak OTA güncelleme uyarısının ulaşmasını bekleyebilir, Ayarlar menüsünden Telefon Güncellemeleri seçeneğine dokunarak gelen ekrandan yazılım yükseltmelerini kendiniz kontrol edebilirsiniz. Daha fazla detay için Nokia'nın hazırladığı güncelleme videosunu izleyebilirsiniz.



Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 16.08.2013
Kaynak: Nokia

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler