WhatsApp'ın sesli görüşme özelliği görüntülendi

WhatsApp'ın sesli görüşme özelliği görüntülendi

Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınan meşhur anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın, kısa süre önce firma CEO'su Jan Koum tarafından yapılan bir açıklamada, sesli görüşme desteği kazanacağı ilan edilmişti. Yüz milyonlarca aktif kullanıcısına VOIP hizmeti sağlayarak uygulamanın iletişim kaynakları arasına yeni bir yöntem daha eklemiş olacak. Şimdiye kadar sözlü bildiri dışında özelliğe ait hiçbir detay bilinmezken, iPhoneItalia.com tarafından yayımlanan ekran görüntüleri sayesinde VOIP desteğinin WhatsApp'a nasıl entegre edileceği ortaya çıkmış oldu.



iOS 7.1 güncellemesiyle yenilenen iPhone'deki arama ekranıyla aynı tasarımı paylaşacak WhatsApp'ın sesli görüşme bölümü, bulanık bir arkaplan, sessiz, mesaj ve hoparlör düğmelerini yapısında ihtiva edecek. Yeni uygulama güncellemesiyle VOIP desteğinin yanı sıra mesajlaşma ekranında da bazı değişiklikler yapılacak. Fotoğraf paylaşma seçeneği artık sağ üstteki ek seçenekleri düğmesi yerine mesaj yazma kısmının sağ tarafındaki ses kayıt düğmesiyle aynı yerde konumlandırılacak.

Yaz aylarında iOS, Android ve diğer işletim sistemleri için dağıtımı gerçekleştirilecek yeni WhatsApp uygulaması, hem Wi-Fi hem de mobil veri üzerinden ücretsiz VOIP, sesli görüşme desteğine sahip olacak.



Eklenme tarihi: 15.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler