Unisoc, 7 nm'lik yeni 5G çipini test etmeye başladı

Unisoc, 7 nm'lik yeni 5G çipini test etmeye başladı

Intel'in 5G modem çipi geliştirme operasyonuna dahil ettiği en büyük ortağı Unisoc, işbirliği bozulduktan sonra çalışmalarını Çin hükümetinin desteği sayesinde büyük bir hızla sürdürmeye devam ediyor. Bu sene orta segment telefonlar için 12 nm üretim süreciyle geliştirdiği ilk 5G çipini satışa çıkaracak olan firma, üst seviyede ise 7 nm'lik yeni yarı iletken çözümüyle dünya devlerinin karşısına çıkacak.

Spreadtrum ve RDA'nın birleşmesi sonrası kurulan Qinghua Unigroup bünyesindeki şirket, basit telefon ve giriş seviye akıllı telefonlara yönelik yongasetleri sayesinde pazarın en büyük oyuncuları arasına yer alıyor. 5G üzerine yürüttüğü operasyonlarla kâr marjının çok daha yüksek olduğu üst seviye telefonlarda varlık göstermeyi planlayan Unisoc, Çinli üreticilerin batı menşeli Qualcomm gibi firmaların tekelinden kurtularak 5G döneminde yerlilik oranı daha yüksek ürünler geliştirebilmesini sağlayacak.

7 nm'lik 5G modem çipi için portföyündeki müşterilerle test çalışmaları yürütmekte olan Pekin merkezli şirket, sene başında bu çipi, 2020 ikinci yarısında ise kendi tasarladığı 5G destekli yongada sistem çözümünü piyasaya sürmeyi planlıyor.



Eklenme tarihi: 26.08.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler