Ubuntu'nun ilk akıllı telefonu Edge için 32 milyon dolarlık bağış kampanyası başlatıldı

Ubuntu'nun ilk akıllı telefonu Edge için 32 milyon dolarlık bağış kampanyası başlatıldı


Linux platformunun en çok kullanılan dağıtımı Ubuntu'nun geliştiricisi Canonical, sene başında duyurduğu telefonlar için Ubuntu sürümüyle giriş yaptığı mobil sektördeki ilerleyişini ilk cihazıyla devam ettirmeye karar verdi. Bağış platformu Indiegogo üzerinden 32 milyon dolarlık bir kampanya başlatan Londra merkezli yazılım şirketi, Ubuntu Edge isimli ilk akıllı telefonunu resmen tanıttı.

Üretim hacmi pek geniş olmasa da üst seviye donanım elemanlarıyla donatılan Ubuntu Edge, Canonical'ın masaüstü deneyimini mobilleştirme çabası sonucu ortaya çıkmış. 4 GB RAM, 128 GB dahili hafıza ve mobil pazarın en hızlı çok çekirdekli işlemcisini bünyesinde barındıracağı belirtilen aygıtı Ubuntu Touch ve Google Android işletim sistemleriyle kullanmak mümkün olacak. Edge bu platformların dışında gerçek Ubuntu işletim sistemini çalıştırabilecek kadar güçlü bir yapıya sahip olacak.

Telefonun kampanya sayfasında paylaşılan diğer özellikleri: 4.5 inç büyüklüğünde 1280 x 720 piksel çözünürlüklü safir kristal ekran, 8 MP düşük ışık performansı yüksek ana kamera, 2 MP görüntülü görüşme kamerası, çift 4G LTE iletişim teknolojisi çipi, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, MHL portu, çift hoparlör, çift mikrofon, GPS, 9 mm kalınlık, aynı hacimde daha büyük kapasiteli piller üretebilme imkanı sağlayan silikon anotlu lityum iyon batarya.
Ubuntu Edge

Türkiye saatiyle 22 Ağustos'a kadar 32 milyon dolarlık bağış toplanamazsa proje iptal edilecek veyahut kampanya sonunda diğer alternatifler değerlendirilecek. İlk güne özel olarak 5000 cihazı 600$ fiyat etiketiyle satın almak mümkün. Sonraki günlerde Ubuntu Edge'nin fiyatlandrması 830$'a çıkacak. 128 GB'lik NAND hafızası, safir kristal ekranı ve birinci sınıf materyaller kullanılarak imal edilen yekpare kasasına rağmen gayet uygun bir fiyatla tüketicilerin beğenisine sunulan Ubuntu Edge ile ilgili yeni gelişmeler için kaynak bağlantısındaki Indiegogo kampanya sayfasına göz atabilirsiniz. Birkaç saatte 1 milyon dolar barajını aşan çift işletim sistemli aygıtın durumu hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Ubuntu Edge ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız



Yazar: Bilal Akgündüz

Resim Galerisi

Resimlerin devamı için tıklayınız




Eklenme tarihi: 22.07.2013
Kaynak: http://www.indiegogo.com/projects/ubuntu-edge

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler