Ubuntu mobil işletim sistemli ilk tablet bilgisayar

Ubuntu mobil işletim sistemli ilk tablet bilgisayar

2013 yılı mobil dünyaya katılan yeni işletim sistemleri ile beraber hareket kazanırken, bu sistemlere ait cihazlarda yavaş yavaş görünmeye başladı. En popüler Linux dağıtımlarından Ubuntu’nun mobil işletim sistemine sahip ilk tablet bilgisayarı U7'nin özellikleri kısmen de olsa belli oldu.

Avustralyalı Intermatrix firması tarafından ön satışına başlanan tablet bilgisayar U7, 7 inç ekranıyla 1280 x 800 çözünürlüğünde görüntü sunuyor. Tablet bilgisayarın 1.5 GHz hızında dört çekirdekli Cortex A9 işlemcisi bulunurken bu güç 1 GB RAM ile destekleniyor. 16 GB depolama alanı bulunan cihazın kameraları ise arka 2 MP ön 0.3 MP olmak üzere günümüz baya bir gerisinde. HDMI, MircoSD, WiFi gibi standartlara sahip tablet bilgisayarda 4000 mAh’lik batarya bulunuyor.


275 dolarla vitrinlerdeki yerini alacak tablet bilgisayar tüketiciler ile ilk olarak Ekim ayında buluşacak. Donanım olarak iyi bir profil çizse de Uzmanlar tablet bilgisayarın Ubuntu işletim sistemi için yeterli olmayacağı görüşünde. İlk başlarda yeni geliştirilen bir sistem için bu yorumlar gayet normal. İleride neler olacağını ise zaman gösterecek.



Eklenme tarihi: 7.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler