TSMC'nin eski COO'su Çinli yarı iletken çip üreticisinin başına geçti

TSMC'nin eski COO'su Çinli yarı iletken çip üreticisinin başına geçti

Dünyanın en büyük yarı iletken çip üreticisi TSMC'nin uzun yıllar ar-ge birimi yöneticiliğini yapan ve şirketteki son döneminde COO'luk görevini üstlenen Shang-Yi Chiang, sürpriz bir firmada üst düzey yönetici olarak çalışmaya başlıyor. Digitimes'ın endüstri kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, yarı iletken piyasasının ünlü ismi Morris Chang'ın sağ kolu olarak görülen Shang-Yi bundan sonra Çinli HSMC firmasına liderlik yapacak.

TSMC'nin en değerli isimlerinden biri olarak görülen Shang-Yi, 40 yılı aşkın yarı iletken sektör hayatına HP, Texas Instruments ve daha birçok önemli firmada yüklendiği ciddi vazifeler sığdırmayı başarmış ve son olarak 2016 yılı sonunda Çin'in en büyük çip üreticisi SMIC'nin yönetim kuruluna bağımsız üye olarak dahil olmuştu. Tayvan tarafında tepkiyle karşılanan son görevi için TSMC'nin kurucusu Morris Chang'dan icazet aldığını açıklamak zorunda kalan Shang-Yi, kısa süre önce bu firmadaki görevinden de ayrılmış ve sonrasında Çin'in umut vaat eden Hongxin Semiconductor firmasına CEO olarak atanmış oldu.

5-10 farklı yarı iletken tasarımcısı tarafından oluşturulan ortak bir tasarım/üretim konsorsiyumu olarak nitelendirilebilecek CIDM (Commune Integrated Devices Manufacturer) modeli örnek alınarak kurulan HSMC, önümüzdeki iki yıl içerisinde hayata geçirilecek yatırımlarla CIDM modelini benimseyen dünyanın en büyük ikinci üreticisi olmayı hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak için sektördeki en iyi ismi seçen firma, yine eski bir TSMC yöneticisi Liang Mengsong'un idaresindeki SMIC ile Çin'in yarı iletken çip piyasasındaki yükselişine öncülük etmeye çalışacak.



Eklenme tarihi: 27.06.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler