Toshiba'dan dünyanın en hızlı microSD kartı

Toshiba'dan dünyanın en hızlı microSD kartı

Toshiba, yarı iletken çip üretiminden sorumlu departmanı tarafından geliştirilen yeni nesil microSD kartlarını duyurdu. 32 ve 64 gigabaytlı iki üründen 'Dünyanın En Hızlı microSD Hafıza Kartı' olarak tanıtımı gerçekleştirilen 32 GB'lik sürüm, benimsediği UHS Speed Class 3 hız standardıyla şimdiye kadar piyasaya sürülmüş en hızlı microSD kart olmayı başarıyor. UHS-I standardını takip eden yeni UHS-II arayüzünü beraberinde getiren depolama birimi, aynı zamanda mobil cihazlar için harici hafıza birimi sektöründe bu standardı benimseyen ilk çözüm oldu.

Önceki nesil UHS-I hafıza kartlarından 8 kat daha yüksek yazma, yaklaşık 3 kat daha yüksek okuma hızı vaat eden Toshiba'nın ilk microSD UHS-II kartı, FAT32 dosya formatında çalışıyor ve 260 MB/sn okuma, 240 MB/sn yazma hızına ulaşabiliyor. Yine UHS-II arayüz ve UHS Speed Class 3 hız standartlarını benimseyen 64 GB'lik model ise; exFAT dosya formatında 145 MB/sn okuma, 130 MB/sn yazma hızı elde edebiliyor.

Toshiba Components, yayımladığı yazılı basın açıklamasında, UHS-II ve UHS Speed Class 3 desteğine sahip microSD kartlarını müşterileri için örnekleme aşamasına ulaştığını bildirdi. Hafıza kartlarının önümüzdeki aylarda Avrupa ve Kuzey Amerika'daki ülkelere giriş yapmaya başlayacağı tahmin ediliyor. Mobil cihaz kullanıcıları için heyecan verici bu gelişme, kafalarda hangi aygıtların UHS-II ve UHS Speed Class 3 standartlarına destek sunan bir microSD kart slotuna sahip olduğu sorusunu getiriyor. Yeni nesil orta ve üst düzey aygıtların hepsinde bu standartların sorunsuzca işlemesi ümit ediliyor.



Eklenme tarihi: 19.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler