iPhone ve iPad için SteelSeries Stratus XL oyun kontrolcüsü tanıtıldı

iPhone ve iPad için SteelSeries Stratus XL oyun kontrolcüsü tanıtıldı

iOS 7 işletim sistemi versiyonuyla oyun kontrolcüsü desteğine kavuşan Apple'nin telefon ve tablet kullanıcıları, ilk kez SteelSeries tarafından üretilen bir çözümle bu tecrübeyi yaşamışlardı. CES 2014'te sergilenen Stratus adlı kontrolcü, cebe sığabilecek kadar küçük boyutluydu ve aynı zamanda MFi (Made for iPod, iPhone, iPad) sertifika programının kontrolcü desteğini kullanan ilk üründü. Bir SteelSeries yöneticisinin açıklamasına göre, kısa sürede tüketicilerin beğenisini kazanan Stratus sonrası firmaya yapılan geri bildirimler, piyasanın tam boyutlu bir oyun koluna ihtiyaç duyduğunu gözler önüne sermiş. Yeniden harekete geçen üretici, ikinci MFi sertifikalı kontrolcüsünü resmen duyurdu.

Oyunculara yönelik donanımlar geliştiren Danimarkalı şirket, Stratus XL adını verdiği yeni iOS oyun kontrolcüsünü gün yüzüne çıkardı. Dört aksiyon düğmesi, yön tuşlarından oluşan bir kontrol pedi, ikisi tetik şeklindeki ön kısma entegre dört buton ve iki analog joistikle gelen Stratus XL, bir de çoklu oyuncu modunda dört kontrolcüye kadar bağlı oyuncuları göstermek için eklenmiş kırmızı LED uyarı ışığına sahip. İki AA kalem pille yaklaşık 40 saat kullanım süresi vaat eden cihazın alt kısmında pil miktarını gösteren işaretçi de bulunuyor. Güç düğmesi de bulunan Stratus XL'nin iOS cihazlarıyla eşlenebilmesi için ayrıca özel olarak atanmış bir tuş mevcut.

Konsol kontrolcüleriyle aynı düzeyde bir oyun deneyimi yaşatmak üzere dizayn edilmiş SteelSeries Stratus XL, önümüzdeki aylarda resmen piyasaya sürülecek. iOS 7 ve üstü işletim sistemlerine sahip iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPad 4, iPad air, iPad mini, retina ekranlı iPad mini ve iPod touch 5'e destek sunan oyun kolu, Blluetooth teknolojisiyle kablosuz iletişim sağlayacak. Aygıtın kesin çıkış tarihi gibi nasıl fiyatlandırılacağı da bilinmiyor.



Eklenme tarihi: 9.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler