Çerçevesiz ekrana sahip ilk akıllı telefon: Sharp Aquos Crystal

Çerçevesiz ekrana sahip ilk akıllı telefon: Sharp Aquos Crystal

Japonya'nın en büyük üçüncü operatörü olan SoftBank, bugünkü ürün tanıtımında benzersiz ön yüz tasarımıyla dikakt çeken bir telefona yer verdi. Sharp tarafından üretilen operatörün yeni cihazı, tam manasıyla çerçevesiz telefon tasarımı tanımına uygun bir yapı benimsiyor. İki farklı versiyonu bulunan kristal adlı Android telefonlar, uzak doğunun dışında Amerika'yı hedef alacak.

5 ve 5,5 inçlik sürümleri bulunan Sharp Aqous Crystal, SoftBank'ın iki yıl önce ABD'li Sprint operatörünün büyük bölümünü satın alması sayesinde Japonya ile birlikte Kuzey Amerika'da da satılacak. 5 inçlik Aquos Crystal, 1280 x 720 piksel ekran, 1,2 GHz dört çekirdekli Snapdragon 400 çipset, 1 GB RAM, 8 GB depolama birimi ve 2.040 mAh pili beraberinde getiriyor. Ses konusunda Harmon Kardon'un desteğini arkasına alan bu cihazın Aquos Crystal X isimli bir üst versiyonu ise, 5,5 inç 1920 x 1080 piksel ekran, 2,3 GHz dört çekirdekli Snapdragon 801 yonga, 2 GB sistem belleği, 32 GB dahili hafıza ile 2.610 mAh'lik güç ünitesine sahip.

Her iki akıllı telefon da 5 inç ve üstü ekran büyüklüklerine rağmen benzer cihazlardan çok daha dar bir kasaya bu dev ekranları sığdırmayı başarmış. Bunu sıkıcı görünse de Sharp üretimi IGZO IPS LCD ekranlarla sağladığı çerçevesiz ön yüz dizaynına borçlu olan Japon teknoloji devi, yarın ülkesinde ve ABD'de ön sipariş toplamaya başlıyor. 29 Ağustos'ta resmen tüketiciyle buluşacak Aquos Crystal, muhtemelen mobil iletişim endüstrisine adını ilk çerçevesiz ekrana sahip telefon olarak yazdıracak.



Eklenme tarihi: 18.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler