Sharp'tan 5,5 inçlik 4K Ultra HD akıllı telefonu ekranı

Sharp'tan 5,5 inçlik 4K Ultra HD akıllı telefonu ekranı

Samsung'dan sonra 4K Ultra HD ekranlı akıllı telefon söylentilerine Sharp da eklendi. Bugün resmi internet sitesinden bir basın açıklaması yayımlayan Japon teknoloji devi, geliştirdikleri yeni 5,5 inçlik mobil cihaz ekranını detaylandırdı.

3840 x 2160 piksel çözünürlük standardını benimseyen IGZO alt panele sahip IPS LCD ekran, 806 ppi piksel yoğunluğuyla mobil endüstride yeni bir rekora imza atmış oldu. Daha önce Quad HD (2560 x 1440) panellere ait olan piksel yoğunluğu rekoru, 500 küsür ppi seviyesindeydi. Ancak yeni yeni televizyonlarda kendine yer bulmaya başlayan 4K ile birlikte bu rakamlar 800'lere tırmanmış olacak.

Teknolojinin ne kadar hızlı geliştiğini gözler önüne seren Sharp, üstelik bu çözünürlük seviyesine enerji tüketimini dengede tutarak çıkmayı başarmış. Firmanın yeni ekranı, muhtemelen eski Full HD panellerden daha az enerji tüketimi gerçekleştirecektir. Bunu 4 kat daha fazla görüntü birimini bünyesinde barındırarak yapan yeni ekranın gerçekten teknoloji harikası olduğunu söyleyebiliriz.

Ekonomisini bir türlü düzeltemeyen ve bir süredir satışlarını artırmak amacıyla Çinli telefon üreticilerine ekran tedariğinde bulunan Sharp'ın ilk Ultra HD panelleri de yine Çinli iş ortaklarına gidecek. 2016'da akıllı telefonlarda kendini göstermeye başlayacak olan bu son teknoloji ekrandan önce Samsung'un 2015 sonunda ilk Ultra HD AMOLED panelini tüketiciyle buluşturacağı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 13.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler