Samsung, kuantum noktacık teknolojisi üreten QD Vision'u satın aldı

Samsung, kuantum noktacık teknolojisi üreten QD Vision'u satın aldı

2004'te kurulan ve nanomateryal gelişirme çalışmalarında bulunan Amerikalı teknoloji şirketi QD Vision, resmen Samsung bünyesine katılıyor. Televizyon piyasasının 11 yıldır lideri olan Güney Koreli firma, kuantum noktacık üretimi yapan QD Vision ile OLED TV'ye geçişte elini kuvvetlendirmek istiyor.

Teknoloji dünyasındaki ilk büyük anlaşmasını üç yıl önce Sony ile yapan QD Vision, Japon elektronik devinin yeni Bravia televizyonları ve bazı akıllı telefonlarına kuantum noktacık tedarik etmişti. Sıradan LCD ekranların aydınlatma katmanına entegre edilerek renk yelpazesini OLED ile neredeyse aynı seviyeye çıkarmak için kullanılan kuantum noktacık filmleri, üretiminde zehirli materyallerin kullanımını gerektirmesi hasebiyle yaygınlaşabilmiş değil. Fakat geliştirdiği teknikle kadmiyumsuz üretim yapmayı başaran QD Vision, bu sayede Sony başta olmak üzere TCL ve Hisense gibi Çin'in önde gelen televizyon üreticilerini bu yeni nesil teknolojiyle buluşturmuştu.

OLED üretiminde pazarı domine etse de üretim kapasitesinin tamamına yakınını akıllı telefon panellerine ayıran Samsung, sınırlı üretim imkanlarıyla OLED TV'ye yatırım yapan LG ile rekabet edebilmek için bu yıl kuantum noktacık teknolojili televizyon üretimine odaklanacağını açıklamıştı. QD Vision ile birlikte çalışan teknoloji devi, işbirliğinden memnun kalmış olacak ki Lexingtonlu iş ortağını satın almaya karar verdi.
Yaklaşık 70 milyon dolara mal olması beklenen anlaşma, aynı zamanda Samsung'un kurucu ailesinde yönetimi devralan Lee Jae-yong'un imza attığı ilk satın alım olma özelliğini taşıyor. Firmanın halihazırda mobil sektörün OLED panel talebini karşılamakta güçlü geçmesi yüzünden OLED TV planlarını geçici bir süre için askıya aldığı anlamına gelen anlaşma, ayrıca QD LED Samsung televizyonların geçiş döneminde boşluğu dolduracağına işaret ediyor.



Eklenme tarihi: 23.11.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler