Samsung'dan mobil sektörün en küçük kamera sensörü

Samsung'dan mobil sektörün en küçük kamera sensörü

Samsung'un kendi kamera sensörlerini geliştirmek için yıllar önce başlattığı çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Son birkaç senedir üst düzey telefonları mobil pazardaki en iyi kamera performansına sahip olan firma, bugün tanıtımını gerçekleştirdiği CMOS sensörlerle çıtayı daha da yukarı taşıyacak.

Tanıtımı gerçekleştirilen sensörlerden ilki Galaxy S8'in 12 MP'lik kamerasına kıyasla %10 oranında daha küçük yapıdaki ISOCELL Fast 2L9 oldu. 12 MP'lik sensörün 1,28 mikron büyüklüğünde tasarlandığını açıklayan Samsung, Dual Pixel teknolojisi sayesinde hem otomatik odaklanma hem de düşük ışık performansının ciddi artış gösterdiğini belirtiyor. Bu kamerayla tek sensörde bokeh efektli fotoğraf kaydetmek de mümkün.

Mobil sektörün en küçük kamera sensörü olarak nitelendirilebilecek ISOCELL Fast 2X7 bugünkü tanıtımın en dikkat çekeni oldu. Koreli üretici bu sensörde 24 MP çözünürlüklü bir sistem oluşturmasına rağmen çipin büyüklüğünü 0,9 mikrona kadar düşürmüş. Tetracell teknolojisiyle dört pikseli bir araya getirerek yüksek kalite fotoğraflar kaydedebilen bu sensör, muhtemelen gelecek yıl piyasaya sürülecek Samsung amiral gemi telefonlarında ön kamera olarak kullanılacak.



Eklenme tarihi: 11.10.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler