Galaxy S9'un ilk satış rakamları Galaxy S8 ile aynı seviyede

Galaxy S9'un ilk satış rakamları Galaxy S8 ile aynı seviyede

Bu hafta dünya genelinde piyasaya süreceği Galaxy S9 ile geçen sene S8 ile yakaladığı yükseliş ivmesini sürdürmeyi planlayan Samsung, firma yetkilileri ve operatörlerden gelen geri bildirimlere göre yeni ürünlerle herhangi bir satış artışı yaşamayacak. Ön sipariş dönemi Galaxy S8 ile aynı çizgide devam eden S9'un buna rağmen önünde fırsata çevirebileceği bahar ve yaz dönemleri bulunuyor.

2017'de yarım milyondan fazla ön siparişle rekor kıran S8 serisi, satışa çıktığı ilk ayda 5, üç aylık periyotta ise 20 milyon satmayı başarmıştı. S8'den farklı olarak tanıtıldıktan çok daha kısa bir süre sonra piyasaya sürülecek olan Galaxy S9, pazarlama kampanyalarının hızını almasıyla beklenen yükseliş ivmesini yakalayabilir.

S9'un en büyük dezavantajı ise, piyasaya sürülen neredeyse tüm akıllı telefonların büyük oranda aynı dış görünüme sahip olması. Çerçevesiz ekranın sektörün her segmentine yayılması, üreticileri görünümüyle rakiplerinden sıyrılacak cihazlar dizayn etmeye mecbur bırakıyor. Samsung'un bu darboğazı katlanabilir ekranlı ürün formuyla aşmak istediği biliniyor.

9 Mart'ta satışa çıkacak olan Galaxy S9 için Türkiyede 4.999 ₺, S9 Plus içinse 5199 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.



Eklenme tarihi: 6.03.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler