Samsung Galaxy Note 9 tanıtıldı, Türkiye fiyatı açıklandı

Samsung Galaxy Note 9 tanıtıldı, Türkiye fiyatı açıklandı

Geniş ekranlı akıllı telefon piyasasının oluşmasına en çok katkı sağlamış mobil cihaz serisi olan Galaxy Note, bugün New York şehrinde düzenlenen büyük tanıtım etkinliğinde sekizinci amiral gemi modeliyle basının karşısına çıktı. Samsung yeni modelde, Note serisini rakiplerinden farklı kılan en önemli özellik olan S Pen üzerine yoğunlaşmış.

Ekran büyüklüğünü 6,4 inç olarak güncelleyen Koreli üretici, 2960 x 1440 piksel çözünürlüklü yeni nesil Super AMOLED ekran, sekiz çekirdekli Exynos 9810 çipset, 6/8 GB RAM, 128/512 GB artırılabilir hafıza, 12+12 MP arka, 8 MP ön kamera, arka kamera altına yerleştirilmiş parmak izi okuyucu, NFC, USB-C, stereo hoparlör, hızlı şarj desteği ve Note 8'e kıyasla yüzde 20 daha yüksek kapasiteli 4000 mAh'lik bataryayla donattığı Galaxy Note 9 ile mobil cihazlarda işlevselliği birkaç basamak yukarı taşımak istiyor.

Bluetooth LE destekli yeni S Pen, işlevsellik üzerine hayata geçirilen en büyük değişiklikleri bünyesinde barındırıyor. Artık aktif bir aparata dönüşen stylus kalem, kamera deklanşörü, sunum yardımcısı gibi görevler üstlenebiliyor, müzik durdurma, ileri/geri sarma, kamera veyahut önceden belirlenen herhangi bir uygulamayı başlatma gibi birçok kısayolla cihaz sahibinin hayatını kolaylaştıracak. İçerisine yerleştirilen süper kapasitör sayesinde 40 saniye gibi kısa bir sürede şarj olabilen S Pen, tam şarjla yarım saat kullanım süresi ya da 200 tıklamaya kadar hizmet verebiliyor.

İkinci olarak Samsung'un üst düzey telefonlarını masaüstü bilgisayar deneyimiyle birleştiren DeX yazılımı, Note 9'a entegre geliyor ve ek bir aparat satın alma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. HDMI dönüştürücü ile cihazı bir ekrana bağlamak artık tam ekran bilgisayar deneyimine geçiş için yeterli olacak.

Çinli üreticilerin başlattığı oyun telefonu furyasından etkilenen Samsung, Galaxy Note 9'da kendi geliştirdiği sıvı soğutmalı sistemle uzun süre yüksek güç ihtiyacıyla kullanımlarda performans düşüşünü engellemeyi planlıyor. 4000 mAh bataryası sayesinde kullanım süresi artan telefon-tablet melezi, kullanıcısına kısa bir süreliğine Samsung'a özel olarak indirmeye sunulan Fortnite Mobile oyununu tecrübe etme imkanı sağlayacak.

Siyah, mavi, mor ve bronz renklerde üretilen IP68 su/toz geçirmezlik sertifikalı Samsung Galaxy Note 9, 10 Ağustos'ta resmen ön siparişe açılacak. 24 Ağustos'ta satışa çıkacak telefonun Türkiye fiyatları şöyle olacak:

Galaxy Note 9 Türkiye Fiyatları

- 6 GB RAM + 128 GB hafıza - 6499 ₺
- 8 GB RAM + 512 GB hafıza - 7499 ₺



Eklenme tarihi: 9.08.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler