Galaxy Note 7 macerası sona erdi

Galaxy Note 7 macerası sona erdi

Geçtiğimiz ağustos ayında tanıtılan Galaxy Note 7, Apple'nin iPhone 7 telefonlarına üstünlük sağlamak için normal satış takviminden bir ay önce tüketiciyle buluşmuştu. Teknoloji medyasının şimdiye kadarki en iyi Android telefon olarak nitelendirdiği kavisli ekrana sahip telefon, ilk haftasında mükemmel bir satış performansı sergiledi. Samsung cephesinde herşey yolunda giderken vuku bulan batarya patlama problemi, Koreli üreticinin 2016 yılını ciddi bir yükselişle kapatma fırsatını kaybetmesine neden oldu.

Eylül başında küresel çapta 2,5 milyon telefonu geri çağıran Samsung, kısa sürede güvenli ürün değişimlerine, hatta yeniden satışa başladı. Fakat yenilenen ürünlerin hala yüksek patlama riski taşıdığı ABD'den gelen haberler sayesinden anlaşılmış oldu. Dün küresel pazara Note 7 tedariği yapan Vietnam fabrikasında üretimi geçici olarak durduran teknoloji devi, bugün üzerinde aylarca çalışıp milyonlarca dolar harcadığı projesini resmen iptal ettiğini açıkladı.

Galaxy Note 7'nin dünya genelinde üretimi ve satışına resmen nokta koyan Samsung, müşterilerine mevcut cihazların bir an önce kapatılıp iade edilmesini tavsiye ediyor. İlk defa bu kadar popüler bir telefonun donanım sorunları nedeniyle üretim ve satış sonu ürün haline gelmesine şahitlik eden mobil sektör, Note 7'nin boşluğunu dolduracak Android'li alternatiflerini bekliyor.



Eklenme tarihi: 11.10.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler