Galaxy S5, Exynos Infinity çipsetten gücünü alacak

Galaxy S5, Exynos Infinity çipsetten gücünü alacak

Önümüzdeki hafta başında düzenlenecek Unpacked 5 organizasyonunda tanıtılacak Galaxy S5'in donanım özellikleri çok sayıda farklı kaynak tarafından internete sızdırıldı. Ancak ilk defa Samsung cephesinden cihazın donanımına dair kayda değer bir ipucu sunuldu. Firma, Twitter'deki resmi Exynos hesabı üzerinden yeni yongasını tanıtmaya başladı.

Galaxy S4'ün 4+4 çekirdekli çipini CES 2013'te sergileyen Güney Koreli üretici, bu sene yeni nesil yarı iletken yongada sistemine ait hiçbir duyuruda bulunmadı. Halihazırda Exynos 6 olarak bilinen çipin Exynos Infinity olarak isimlendirileceğini resmen doğrulayan üretici, teknoloji dünyasını yepyeni bir donanımın beklediğini bildiriyor. Son iddialar, Exynos Infinity'nin uzun süredir beklenen 64-bit ARMv8 mimarisini referans alacak ilk Samsung çipsetı olacağını ileri sürüyor.

Samsung'un kernel deposunda onay alan son kodlar da ARMv8 tabanlı bir sistemin çıkış yapacağını doğruluyor. Güç vereceği ilk cihaz Galaxy S5 olacak yonganın 4G LTE hizmeti sunulmayan ülkelerde satılacağı uluslararası S5 modellerine eşlik edeceği tahmin ediliyor. Exynos Infinity, Qualcomm'un en yeni Snapdragon yongasıyla oluşturalan bir başka Galaxy S5 versiyonuyla birlikte dünya genelinde satışa çıkacak. S5'in çıkışını mart ayı ortalarında yapması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 21.02.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

gokay yılmaz - 21.02.2014 15:14:00
isterse s6 cıksın iphonenun stabilligini kaliteligini geçemez
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler