Samsung'un 5G modem çipi entegreli ilk yongaseti tanıtıldı

Samsung'un 5G modem çipi entegreli ilk yongaseti tanıtıldı

5G destekli ilk telefonları tüketiciyle buluşanSamsung, yeni şebekelerin aktif hale gelmesiyle ürün çeşitliliğini artırmayı sürdürüyor. Note 10 5G'den sonra Galaxy A90 5G'nin de lansmanını gerçekleştiren Koreli üretici, bu telefonlarda enerji tüketimi açısından dezavantaj oluşturan ayrı 5G çipli bir donanım kullanıyor. Geçiş dönemini en hızlı şekilde atlatmak için kolları sıvayan teknoloji devi, bugün duyurusunu gerçekleştirdiği yeni yarı iletken yongaset ile tek çip sistemine geçiş sürecini başlattı.

Exynos 980 ismini taşıyan 8 nm'lik yeni yongada sistem çözümü, firmanın bu seneki üst düzey çipsetlerine benzer şekilde iki performans odaklı Cortex-A77 ve enerji tasarrufuyla öne çıkacak altı Cortex-A55 işlem çekirdeğini bünyesinde barındırıyor. Samsung'un 108 MP çözünürlüklü yeni ISOCELL Bright HMX kamera sensörüne destek sunan ve dahili 5G modem çipiyle 2,55 Gbit indirme hızına ulaşabilen 980, 120 fps 4K videoları işleme noktasında da sıkıntı yaşamıyor.

Seri üretimi sene sonuna kadar başlayacak Exynos 980, Samsung'un 2020 yılında piyasaya süreceği orta-üst segment Galaxy telefonlarına ve diğer 5G ekipmanlarına eşlik edeceği tahmin ediliyor. Şimdilik Galaxy S11 olarak bilinen 2020 amiral gemi telefonunda 7 nm EUV üretim teknolojisiyle imal edilmiş yeni bir Exynos yongasetin kullanılma ihtimali daha yüksek görünüyor.



Eklenme tarihi: 4.09.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler