Samsung, beş kat hızlı şarj olan pil geliştirdi

Samsung, beş kat hızlı şarj olan pil geliştirdi

SAIT (Samsung's Advanced Institute of Technology) laboratuvarlarında yeni nesil lityum pil teknolojileri üzerine çalışma yürüten Samsung, beş kat daha hızlı şarj olabilen yeni bir batarya geliştirdi. Araştırma sonucunu Nature dergisinde yayımlayan Koreli teknoloji devi, sıradan lityum pillere göre şarj hızında büyük avantaj ortaya koyan pilde grafen topları kullanarak bu büyük atılımı gerçekleştirmiş.

Elektriği iletmede silikondan 140 kat daha hızlı olan grafen, Samsung'un yeni nesil lityum pilinde hem katot hem de anot materyali olarak kullanılmış. 1 saatte şarj olan mevcut teknolojili pilin 12 dakikada tam şarja ulaşmasını sağlayan bu buluş, bataryanın enerji yoğunluğunu da %45 oranında artırıyor. Üstelik 60 derece sıcaklığa kadar stabil bir şekilde çalışma gösterebilen pil, uzun süreli kullanımda enerji kapasitesini muhafaza etme konusunda yüksek performans sergileyerek elektrikli otomobiller için en iyi pil teknolojisi olmaya doğru gidiyor.

Güney Kore ve ABD'de yeni pil teknolojisi için patent başvurusunda bulunan Samsung, grafen toplarla desteklenmiş buluşunu katı hal pil döneminde tüketicinin beğenisine sunabilir. Koreli üreticinin ilk katı hal bataryalarını 2019'da piyasaya süreceği tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 27.11.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler