Samsung, 12 Gb LPDDR5 RAM çipi üretimine başlıyor

Samsung, 12 Gb LPDDR5 RAM çipi üretimine başlıyor

Samsung, yarı iletken materyallerin ticaretini zorlaştıracak Japonya ile Güney Kore arasındaki sürtüşmeden en çok etkilenen isim olmuştu. Buna rağmen yeni yatırımlarını hız kesmeden sürdüren teknoloji devi, bugün ikinci nesil 10 nm üretim süreciyle geliştirdiği 12 Gb LPDDR5 RAM modülü duyurdu.

Sene başında tanıtılan LPDDR4X standardındaki selefine kıyasla yüzde 30 daha yüksek hızda çalışabilen ve 12 GB'ye kadar ölçeklendirilebilen RAM çipi, üstelik ikinci nesil 10 nm süreciyle üretilecek olması sayesinde de enerji tüketimini yüzde 30'a kadar düşürmüş olacak. Yenilenen derin uyku modu, düşük güçte yüksek frekanslarda çalışabilme kabiliyeti ve 5500 MT/saniye çalışma hızıyla ilk olarak Galaxy Note 10 cihazlarında kendine yer bulacak.

Gelecek yılın başında 6400 MT/saniye hızdaki 16 Gb kapasiteli versiyonu üretime başlayacak olan yarı iletken çip, Japonya ve Kore arasındaki krizin büyümesi halinde ertelenebilir. Şimdiden tedarik zincirindeki firmalara Japon menşeli ithal ürün stoklarını artırma talimatı geçen Samsung, olası yaptırımların akıllı telefondan televizyona kadar birçok tüketici elektroniği segmentini etkileyeceğini öngörüyor.



Eklenme tarihi: 18.07.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler