Snapdragon 845 çipinden gücünü alacak telefonlar internete sızdı

Snapdragon 845 çipinden gücünü alacak telefonlar internete sızdı

Üst seviye akıllı telefonların bir numaralı çipset tedarikçisi Qualcomm, 2018 için Snapdragon 845 model numaralı yeni bir çözüm geliştirdi. Samsung tarafından 10 nm FinFET teknolojisiyle üretilen çip, Çinli bir kaynağın paylaştığı yol haritasına göre Samsung, LG, Sony başta olmak üzere birçok üretici tarafından kullanılacak.

Yol haritası, sekiz çekirdekli çipin ilk olarak Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus'ta kendine yer bulacağına işaret ediyor. S9'ları LG G7/G7 Plus, nisanda satışa çıkması beklenen Xiaomi Mi 7, HTC U12 ve haziranda OnePlus 6 takip edecek. Yine haziranda Sony'nin şuan için Xperia XZ Pro-A ismiyle söylentilere konu olan amiral gemi çözümü de Snapdragon 845'ten gücünü alacak.

Yılın ikinci yarısında aynı yarı iletken çipin Galaxy Note 9, Xiaomi MIX 3, LG V40, Google Pixel 3 ve yeni nesil Motorola Moto Z'ye eşlik etmesi bekleniyor. Üst segment telefon piyasasına yatırım yapan neredeyse tüm firmalar, 10 nm'lik çipsete arkasını dayayacak.

Birkaç hafta önce resmiyet kazanan Qualcomm Snapdragon 845, ARM'ın yeni nesil işlemci mimarilerini referans alıyor. Sekiz çekirdekli yongada sistem çözümü, Adreno 630 GPU'suyla bu seneki amiral gemi telefonlara kıyasla yüzde 30 grafik performans artışı sunacak.



Eklenme tarihi: 29.12.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler