Qualcomm'un Çin'deki patent davasından iPhone'lere satış yasağı çıktı

Qualcomm'un Çin'deki patent davasından iPhone'lere satış yasağı çıktı

Apple'nin iki yıl önce adil olmayan lisans ücretleri nedeniyle Qualcomm'a dava açmasıyla başlayan büyük patent mücadelesinde yeni bir gelişme yaşandı. Qualcomm, Çin'in Fuzhou şehrinde devam eden davadan patentlerini ihlal eden iPhone'ler için tedbiren satış yasağı kararıyla dönmeyi başardı.

iPhone 6s, 6s Plus, iPhone 7, 7 Plus, iPhone 8, 8 Plus ve iPhone X modellerini kapsayan satış yasağı kararı, Apple'nin açıklamasına göre Çin'deki mevcut satışları etkilemeyecek. Zira iOS 12 işletim sistemi, mevzu bahis Qualcomm patentlerinin lisans alanı dışında kalıyor. Patentlerden biri resimlerin yeniden boyutlandırılması ve değiştirilmesiyle alakalı iken, diğer patentin dokunmatik ekran kullanarak uygulamalar içerisinde dolaşılması, uygulamaların kapatılması ve benzeri işlevlerle ilişkili olduğu belirtiliyor.

Benzer bir davayla ABD'de mücadele veren Qualcomm, bu davadan beklediği sonucu elde edememişti. Ancak Çin'deki tedbir kararı San Diego merkezli çip üreticisini memnun etmiş görünüyor. Bununla birlikte her iki tarafın da patent mücadelesini yakın zamanda sonlandırmayı düşünmediğini söylemek gerekiyor.



Eklenme tarihi: 10.12.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler