Qualcomm, 2 Gigabit hıza ulaşabilen yeni 4G LTE modem çipini duyurdu

Qualcomm, 2 Gigabit hıza ulaşabilen yeni 4G LTE modem çipini duyurdu

Elektronik aygıtlar için modem çipi üretiminde sektörün açık ara en büyük ismi olan Qualcomm, bugün gerçekleştirdiği tanıtımda 5G'ye geçiş dönemine aracılık edecek yeni çözümünü detaylandırdı. 2 Gigabit hıza ulaşabilen Snapdragon X24 adlı modem, saniyede 250 MB veri indirebilecek.

7 nm üretim süreci teknolojisiyle geliştirilen Snapdragon X24'ün sadece indirme hızı değil, yükleme hızı da büyük artış sunacak. Cat.20 standardını yakalayan ilk modem çipi, 316 Mbps yükleme hızıyla rakiplerini ikiye katlayacak. Yedi taşıyıcılı modemin MWC 2018'de canlı olarak test edilmesi bekleniyor.

Bir 4G modem çipi olmasına rağmen 5G'ye temel oluşturan FD-MIMO anten teknolojisine destek sunan Snapdragon X24, 5G dönemine geçiş ve sonrasında kritik rol üstlenecek. Zira 5G dönemine girildiği ilk dönemde, akıllı cihazların 4G ve 5G şebekeleri arasında sürekli bir geçiş göstermesi planlanıyor. Bu geçişin pürüzsüz hale gelebilmesi adına X24 gibi yüksek hızda 4G modemlerine büyük görev düşüyor.

Şimdiden örnekleme çalışmaları başlayan yeni nesil Snapdragon modemi, sene sonunda Qualcomm'un üretici ortaklarına tedarik edilmeye başlayacak ve 2019'da akıllı telefonlardaki yerini alacak. Çip, büyük ihtimalle TSMC'nin 7 nm teknolojisiyle üretilecek.



Eklenme tarihi: 14.02.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler