Android için Periscope çıktı

Android için Periscope çıktı

Twitter, canlı yayın uygulaması Periscope'yi 100 milyon dolara satın alıp tam iki ay önce iOS platformuna sunmuştu. Bugün nihayet beklenen Android versiyonu resmen indirmeye sunuldu. Google'nin mobil ekosistemine ulaşmak için Meerkat ile yarışan şirket, beta dağıtımıyla öne geçen rakibini canlı yayın uygulamasını tam sürüm halinde yayımlayarak geride bırakmış oldu. Meerkat, ay başında açık beta seviyesine ulaşmıştı.

Telefon veya tabletinizi kullanarak Twitter takipçilerinize canlı yayın yapmanızı sağlayan Periscope, iOS çıkış haftasında bir milyon kullanıcıya ulaşmayı başarmıştı. Giderek popüler hale gelen servisin mobil cihazlardaki sosyal internet hizmetlerine bir yenisini daha eklediğini söylemek mümkün. Adı gayri resmi yayın haberleriyle gündeme gelse de CNN gibi küresel medya devleri dahi mobil canlı yayın hizmetlerinin yüksek potansiyele sahip olduğunu ilk denemeleriyle ortaya koymuş durumda.

Aşağıdaki Google Play Store bağlantısından indirebileceğinizi Periscope uygulamasını Android 4.4 KitKat veya üstü işletim sistemi versiyonlarına sahip telefon ya da tabletlere yükleyebilirsiniz. Gelişmiş uyarı özellikleri ve çağrı ya da mesaj cevaplamak için yayını terk ettiğinizde tekrar canlı izlemeye dönebilmenizi sağlayan fonksiyonlarıyla iOS sürümünden daha gelişmiş olduğu bildirilen Android için Periscope, daha önce Twitter ve Vine Android uygulamalarını geliştirmiş olan Sara Haider öncülüğünde hazırlanmış. İlk sürümü şuan için sorunsuz bir şekilde kullanılabilen uygulama, Google'nin Material Design anlayışına uygun bir tasarım kullanıyor.


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı Google Play Store'dan indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 26.05.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler