Palm markası akıllı telefon piyasasına geri dönüyor

Palm markası akıllı telefon piyasasına geri dönüyor

BlackBerry ve Alcatel marka telefonların üreticisi TCL, 2015 yılında satın aldığı Palm markasını sektöre geri döndürüyor. Bir teknoloji sitesine röportaj veren firmanın pazarlama müdürü Stefan Streit, gelecek yıl Palm markasıyla yeni telefonlar piyasaya süreceklerini doğruladı.

İlk PDA çözümünü 1996'da, ilk akıllı telefonunu ise 2002'de satışa çıkaran Palm, sektörün bugünkü teknolojik seviyesine ulaşmasında kritik rol üstlenmişti. Son yıllarında webOS yazılımını kullanan firma, 2010'da HP tarafından satın alınmış ve çok geçmeden akıllı telefon sektöründen çekilmişti. İki yıl önce Çinli teknoloji devi TCL'nin bünyesine kattığı marka, uzun bir aranın ardından yeni sahibi sayesinde tekrar tüketiciyle buluşacak.

Henüz Palm markası için nasıl bir plan yaptığı bilinmeyen TCL, muhtemelen Çin'deki üretim imkanlarını kullanarak markayla özdeşleşmiş unsurları son teknolojik akıllı telefon konseptiyle birleştirmeyi, yeni tüketici kitlelerine ulaşmayı deneyecek. Alcatel'in ardından bir efsane markanın daha mobil sektöre geri dönüşünü üstlenen TCL, ülkesinde giderek kızışan akıllı telefon yarışında eski markalarla elini kuvvetlendirmiş olacak.



Eklenme tarihi: 31.08.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler