Android uygulamaları Windows ve Windows Phone platformlarına gelebilir

Android uygulamaları Windows ve Windows Phone platformlarına gelebilir

Bir seneyi aşkın süredir piyasada olan Windows 8 ve Windows Phone 8 işletim sistemleri, telefon ve tablet pazarlarındaki rakipleri kadar güçlü uygulama yelpazesi oluşturamadı. Geliştiricilerin platformlarına uygulama geliştirmesi için her yolu deneyen Microsoft, son çare olarak en büyük mobil uygulama mağazasına sahip Android bütünleşmesine gidebilir. The Verge sitesinin haberine göre; Redmond merkezli teknoloji devi, Android uygulamalarını Windows ve Windows Phone ile buluşturmayı düşünüyor.

Windows Phone'nin mobil endüstride önünü keserek büyümesine izin vermeyen en büyük engel konumundaki Google'nin Android ekosistemi, ilerleyen dönemlerde resmi yazılım sağlayıcısı desteğiyle Windows ve Windows Phone işletim sistemli cihazlara gelebilir. Ciddi bir şekilde bu plan üzerinde çalışmalarda bulunan şirket içerisindeki bir kesim ise; bu hamlenin Windows platformlarının sonunu getireceğini düşünüyor. Henüz uygulama desteği konusundaki büyük eksikliği nasıl aşacağına karar vermemiş olan yazılım firması, Android ve iOS ile arasındaki farkı Play Store'nin bir milyarı aşkın uygulamasıyla kapatabilir.

A110 model numaralı bütçe dostu Nokia X de başlı başına Microsoft'un Android işletim sistemine karşı ılımlı bir yaklaşım içerisinde olduğunu göstermeye yetiyor. Nokia'yı satın almasının ardından Microsoft çatısı altında çıkış yapacak ilk telefonlardan Normandy, Microsoft'un Android uygulamalarıyla ilk etkileşimi olacak. Windows platformuysa, daha önce BlueStacks'ın Android uygulama emülatörünü kullanan Microsoft iş ortakları sayesinde tüketicilere benzer bir tecrübe yaşatmaya başlamıştı.



Eklenme tarihi: 14.02.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler