Video: Windows Phone 8.1'e eşlik eden yenilikler detaylandı

Video: Windows Phone 8.1'e eşlik eden yenilikler detaylandı

Kısa süre önce yeni işletim sistemi versiyonu için SDK (Yazılım Geliştirme Kiti) programı dahilinde geliştiricileri bilgilendirmeye başlayan Microsoft, nisan ayı başında düzenlenecek BUILD 2014 etkinliğinde Blue kod adlı mobil platformunu tanıtacak. Resmen piyasaya sürülmeden önce geliştirici ve iş ortaklarıyla bu yazılımı test etmeye başlayan firma, Windows Phone 8.1'e dair birçok detayın gün yüzüne çıkmasına da neden oldu.

Yeni yazılımı test eden geliştiriciler, internet üzerinden paylaştıkları emülator videolarıyla WP8.1'e eşlik eden yenilikleri detaylandırdı. Üst düzeye yönelik Quad HD (2560 x 1400 piksel) ve giriş seviye için nHD (640 x 360 piksel) çözünürlüklü standardı desteğine sahip olacak Windows Phone 8.1, Android platformundaki fonksiyona benzeyen bir dolaşım çubuğuna sahip olacak. Bu yenilik, ilerleyen dönemlerde piyasaya sürülecek Windows telefonların ön yüzünde fiziksel düğme bulunmayacağına işaret ediyor olabilir.

SkyDrive - OneDrive isim değişikliği, uygulamaları ekranın altına doğru sürükleme yaparak kapatabilme işlevi, geri düğmesine basarak arka planda bir uygulama çalıştırabilme, hem Windows hem Windows Phone uygulaması geliştirebilmek için 'Universal Apps' aracı, pil kullanımını daha iyi izleyebilmeyi mümkün kılan 'Battery Power Sense', uygulamaları hafıza kartına yükleyebilme, üçüncü parti mesaj uygulaması atayabilme ve VPN desteği Windows Phone 8.1'in sahip olacağı yeniliklerin sadece bir kısmı.

Cortana kod adlı sanal yardımcı hizmeti ve uyarı çubuğunu da bu sürüme entegre etmesi beklenen Microsoft'un Windows Phone 8.1 yazılımına ait görüntüleri aşağıdan izleyebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 12.02.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler