Microsoft CEO'su Steve Ballmer bir yıl içerisinde görevinden ayrılacağını açıkladı

Microsoft CEO'su Steve Ballmer bir yıl içerisinde görevinden ayrılacağını açıkladı


13 senedir Microsoft'ta CEO'luk görevi yürüten Steve Anthony Ballmer, bugün firma tarafından yayımlanan basın açıklamasıyla resmen emekli olacağını duyurdu. Microsoft'ta 33 yıl gibi uzun bir süredir çalışmalarda bulunan iş adamı, 1980'de Stanford Üniversitesi işletme bölümünü bırakıp Microsoft'a giriş yaptığında sadece 24 yaşındaydı. Matematik ilmindeki başarısı ve gülünç sunum tarzıyla akıllarda yer eden Steve Ballmer, Redmond merkezli yazılım şirketinin kurucusu Bill Gates'in emekli olduğu Ocak 2000'den beri CEO ünvanını taşıyordu.

Microsoft'u yalnızca bir yazılım şirketi olmaktan çıkarıp donanım ve servis sağlayıcısı haline getiren Steve Ballmer, Windows XP, Xbox 360 ve daha birçok başarılı çözüme imza atmış; bunların yanı sıra Windows Vista, Zune, Windows 8 ve Surface gibi ürünleriyle pazarda planladığı etkiyi oluşturamamıştı. Geçen sene koltuğuna göz diktiği gerekçesiyle şirketin üst düzey yöneticilerinden Steven Sinofsky'yi kovarak dikkatleri üzerine çeken Ballmer'in ani emeklilik kararı sonrası, gözler Sinofsky başta olmak üzere bazı olası CEO adaylarına çevrildi.

Şirket çalışanlarına yolladığı mektubunda, Microsoft'a katıldığında 7.5 milyon dolar değerindeki bu firmayı 78 milyar dolara; 30 olan çalışan sayısını ise 100.000'in üzerine taşıdıklarını hatırlatan Amerikalı yönetici ayrıca, oluşturdukları yeni ürünler ve önceki ürünlerin günümüzde şirkete sağladığı faydaları göz önünde bulundurarak sahip olduğu hisseleri satmayı düşünmediğini dile getirdi. Açıklama yayımlandıktan sonraki süreçte firmanın hisseleri %7.7 civarında değer kazandı.

Steve Ballmer, önümüzdeki 12 ay içerisinde görevinden resmen ayrılacak. Yeni CEO için Bill Gates ve firmanın önde gelen isimlerinin öncülüğünde oluşturulan üst düzey yönetim kurulu şimdiden harekete geçti. Microsoft yeni CEO'sunu bulana kadar bu görevi 13 yıldır sürdüren Steve Ballmer çalışmalarına devam edecek.

Dünyanın en güvenilir markaları arasında gösterilen Microsoft'a kimin liderlik edeceğini şimdiden kestirmek oldukça güç. Kurucu Bill Gates'in geri dönmesine ihtimal verilmezken, Steven Sinofsky'nin önceki gün Silikon Vadisi merkezli girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz'de danışman olarak göreve başlaması sonrası bu ismin de CEO'luk koltuğuna oturma olasılığı ortadan kalktı. Yakında konuyla alakalı daha fazla detay gün yüzüne çıkacaktır.

Emektar Microsoft yöneticisi Steve Ballmer'in ilginç sunumları arasından seçtiğimiz iki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.





Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 23.08.2013
Kaynak: Microsoft

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler