Micromax'ın 6 inçlik Windows Phone telefonu resmen doğrulandı

Micromax'ın 6 inçlik Windows Phone telefonu resmen doğrulandı

Dört yıl önce mobil pazara giriş yapan Micromax, ucuz üst düzey telefon akımının öncüleri arasında yer alarak Hindistan ve çevresinde nam yapmayı başardı. Bu sene Rusya'da satışa başlayan ve aynı zamanda Microsoft'un Windows Phone ekosistemine dahil olan firma, şimdiye kadar yazılım hususunda yalnızca Google'nin Android platformundan istifade ediyordu.

İlk Windows telefonlarını geçtiğimiz hafta başında ülkesindeki tüketicilerle buluşturan Hindistanlı üretici, bütçe dostu iki telefonunu takip edecek sonra çözümünü de resmen açıkladı. Micromax CMO'su Shubhodip Pal, yerel bir internet sitesine verdiği röportajda, 6 inçlik Windows Phone işletim sistemli ilk telefon-tablet melezlerini doğruladı. 25.000 rupi, yani ~890 TL barajını aşmayacağı öngörülen cihazın önümüzdeki aylarda çıkış yapacağını ekleyen üst düzey yönetici, bununla birlikte yıl sonuna kadar yığınla yeni Micromax telefonunun tüketicileri beklediğini müjdeledi.

Halihazırda Türkiye'ye satışı bulunmayan Micromax cihazları, ilk kez Hindistanlı bir firmanın Rusya'ya telefon satmasını mümkün kıldı. Uluslararası pazarda söz sahibi olmak istediğini gösteren Güney Asya'nın yükselen ismi, Microsoft anlaşmasıyla Android'in ardından Windows Phone sektöründe de hızla yükselmeyi umut ediyor. Ucuz üst düzey telefonlarıyla, Samsung, Apple gibi isimlerden pay koparmanın peşindeki Micromax'ın birkaç yıl içerisinde Avrupa'ya yönelik yatırımlarını artıracağı konuşuluyor.



Eklenme tarihi: 22.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler