Metaverse Nedir? Metaverse Nasıl Kullanılır?

Metaverse Nedir? Metaverse Nasıl Kullanılır?

Metaverse, geleceğin interneti olarak bilinmektedir. Son zamanlarda metaverse kelimesini sıklıkla duymaktayız. Nedir bu metaverse, nasıl alınır? Tüm bu soruların cevabını bu yazımızda sizlerle paylaşmaya çalışalım.

Metaverse kelimesi, “meta” ve “evren” kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır. Metaverse’te genellikle kripto para birimi kullanılmaktadır. Araziler, binalar, avatarlar metaverse üzerinden satın alınabiliyor. Bunun yanı sıra arkadaşlarınızla buluşabilir, hizmet satın alabilir, etkinliklere dahil olabilir, binaları ziyaret edebilirsiniz. Toparlayacak olursak, metaverse için sanal paylaşım platformu diyebiliriz.

Günümüzde insanların birbirleriyle çevrimiçi iletişim kurmaları, Meraverse ile farklı bir boyuta taşınacak. Kişiler, kendilerini sanal gerçeklik ya da arttırılmış gerçeklik yoluyla bambaşka bir evrende bulacaklar. Sanal gerçeklik şu an genellikle oyun oynarken kullanılıyor. Ama zamanla kişiler gezmek, alışveriş yapmak, konsere gitmek ve bunun gibi birçok farklı aktivite için de Metaverse’yi kullanabilecek. Bunları yaparken kendisine üç boyutlu bir avatar da oluşturabilecek.
Metaverse’te kripto paranın da önemi olacak. Bu bağlamda son zamanlarda NFT satışlarının artmış olması da tesadüf değildir. Yakın gelecekte sanal bir ekonomi oluşursa sürpriz olmayacak.

Metaverse nasıl satın alınabilir? En popüler metaverse coinleri nelerdir?



Metaverse, hayatımıza ilk olarak Facebook’un adını Meta olarak değiştirmesiyle girdi diyebiliriz. Facebook’un bu karma evrene yatırım yapılacağının duyulmasından sonra metaverse coinler de ilgi odağı olmaya başladı. Peki metaverse coin nasıl satın alınır? Bitcoin ve alt coinlerin satın alındığı gibi kripto para borsası üzerinden metaverse coin satın alabilirsiniz. Tercihinize göre Binance ya da diğer global borsalardan yararlanabilmeniz mümkün. Popüler metaverse projelerine örnek olarak

• Decentraland (MANA)
• Starlink (Starl)
• The Sandbox (SAND)
• Axie Infinity (AXS)
• Ufo Gaming (UFO) verilebilir.



Metaverse nasıl kullanılır?


Bazı metaverse platformları kişilere ücretsiz katılım imkanı sunmaktadır. Blockchain tabanlı platformlar ise ticaret için ya da sanal varlık satın alınabilmesi için kripto para kullanılmasını gerektirmektedir.



Eklenme tarihi: 19.01.2022

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Tuğba Oral
twitter.com/tugbisss_

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler