Ubuntu işletim sistemli Meizu MX4 versiyonu tanıtıldı

Ubuntu işletim sistemli Meizu MX4 versiyonu tanıtıldı

Canonical, kendi telefonunu üretme çabalarını hayata geçiremedikten sonra bu yıl İspanyol üretici BQ ile ilk Ubuntu telefonunu piyasaya sürmüştü. İnternet üzerinden gerçekleştirilen flaş satışlarla geliştiricilerin ilgisini çekmeyi başaran ünlü Linux dağıtımının geliştiricisi, bugün Ubuntu platformunun ikinci telefonunu da duyurdu.

Uzak Doğu'da bilhassa gençlerin yoğun talebiyle karşılaşan Meizu, Canonical'ın ikinci donanım ortağı oldu. Ubuntu MX4 adı verilen telefon, geçen sene eylülde tanıtılan MX4'ün Ubuntu tabanlı versiyonu olarak bugün satışa sunuldu. Yerel internet servisleri ve Ubuntu'nun çekirdek uygulamaları dahil olmak üzere 1300'den fazla içeriğe sahip olan Ubuntu Store, kapsam -scope- isimli bir tür yazılımla Ubuntu telefonu sahiplerini popüler servislerle buluşturuyor. Geliştiricileri bu yeni ekosisteme çekmek için ortaya atılan scope kavramı, sıradan uygulamaların ardındaki içerik ve servisleri doğrudan işletim sistemine entegre etmeye yarayan programları tanımlamak için kullanılıyor.

1799 yuan (750 TL) fiyatla satışa çıkan Meizu Ubuntu MX4, ilk etapta sadece Çin'de satılacak, daha sonra Avrupa ve belki de Türkiye de Meizu'nun başarılı telefonunu Ubuntu yazılımıyla tecrübe etme şansı yakalayacak. Ubuntu telefonları şimdilik yalnızca geliştiriciler tarafından tercih ediliyor. Ancak platformun gelişmeye devam etmesiyle birlikte dünya genelinde geniş kullanıcı kitlesine sahip yeni bir mobil platformun ortaya çıkması gayet mümkün.



Eklenme tarihi: 17.05.2015
Kaynak: Ubuntu

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler