MediaTek, orta seviye telefonlar için 5G çipset geliştiriyor

MediaTek, orta seviye telefonlar için 5G çipset geliştiriyor

Tüketici elektroniği tarafında 5G dönemine en hızlı başlayan firma olan MediaTek, sene sonunda üretimi başlayacak ilk 5G modemli çipinden sonra yönünü orta segment mobil cihazlara çevirecek. Digitimes'in haberine göre MediaTek, 2020 ilk yarısında uygun fiyatlı ilk 5G çipini piyasaya sürmüş olacak.

Helio M70 modemli MT6885, Tayvanlı firmanın 7 nm üretim süreciyle geliştirdiği ilk 5G destekli yongada sistem çipseti olmuştu. Oppo, vivo gibi Çinli üreticilerin amiral gemi seviyesinde özelliklere sahip uygun fiyatlı modellerinde kendine yer bulacak bu çözüm dışında bir de giriş ve orta segment hedefli ikinci bir çipset geliştiren MediaTek, bu yarı iletken çipini de TSMC'nin 7 nm süreciyle seri üretime sokacak. 2020 ikinci çeyreğinde piyasaya sürülüp yaz döneminde tüketiciyle buluşması beklenen çip, 5G teknolojisini daha geniş fiyat segmentlerine taşıyacak.

Öte yandan MediaTek'in gelecek planlarına dair önemli paylaşımlarda bulunan Digitimes, 2020'de 100 milyondan fazla çipset satışı gerçekleştirmeyi planlayan şirketin sonraki nesil 5G modemli çipsetlerinde yine TSMC imzalı 6 nm üretim teknolojisine geçiş yapacağını öngörüyor.



Eklenme tarihi: 22.10.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler