MediaMarkt, Teknosa'yı satın alabilir

MediaMarkt, Teknosa'yı satın alabilir

Türkiye'de 69 mağazasıyla hem perakende hem de çevrimiçi teknoloji alışverişinde sektörün ileri gelen isimlerinden biri olan MediaMarkt, Bloomberg'in haberine göre bir diğer teknoloji mağazalar zincirini satın almak istiyor. 70 ilde 210 mağaza ile en geniş teknoloji mağazalar zincirine sahip şirket olan Teknosa'yı bünyesine katmak isteyen Alman perakende mağazacılık devi, iddiaya göre satın alım görüşmelerine başlamış bile.

2018'de 95 milyon dolar yatırımla 20 yeni mağaza daha açacak olan MediaMarkt, bununla birlikte yine bu yıl Rusya gibi devasa bir pazardan çekilme kararı almıştı. Halihazırda 170 milyon dolar piyasa değerine sahip Teknosa'yı satın alarak ülkemize yönelik yatırımlarını artıracak olan şirket, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük teknolojik ürün satış kanalı haline gelecek.

Gearbest.com, Amazon ve Alibaba'dan sonra bir diğer yabancı yatırımcı daha Türkiye'ye yönelik planlarını ciddi bir yatırımla güçlendirmiş olacak. Henüz satın alım görüşmeleri neticelenmiş olmasa da Avrupa'nın diğer ülkelerinden daha farklı teknolojik tüketim alışkanlıkları bulunan Türkiye'nin MediaMarkt için kritik önem arz etmesi görüşmelerde ısrarcı olacağı kanaati doğuruyor. Alman perakendeci, Teknosa yatırımıyla bu kritik pazarda hakimiyet kurma fırsatını kaçırmak istemeyecektir.



Eklenme tarihi: 5.07.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler