Lenovo, ilk 5G'li telefonu üzerinde çalışmaya başladığını açıkladı

Lenovo, ilk 5G'li telefonu üzerinde çalışmaya başladığını açıkladı

Beşinci nesil mobil iletişim teknolojisi önümüzdeki yıldan itibaren resmen hizmet vermeye başlayacak. Teknolojinin geliştirilmesinde en büyük katkı payına sahip şirketlerden biri olan Qualcomm, geçen hafta tanıttığı telefonlar için ilk 5G anten sistemiyle bu teknolojinin mobil cihazlara girmeye ne kadar yaklaştığını göstermişti. Teknoloji dünyasını heyecanlandıran bir diğer haber ise Lenovo'dan geldi. Şirketin yardımcı CEO'su Chang Cheng, ilk 5G'li akıllı telefon çözümleri üzerinde çalışmaya başladıklarını açıkladı.

Qualcomm'un henüz duyurulmamış bir çipsetinden gücünü alacağı belirtilen 5G'li ilk Lenovo telefonu, sektörün ilkleri arasına girmek için muhtemelen 2018 sonunda resmiyet kazanmış olacak. Hatta Qualcomm'un çizdiği yol haritası baz alındığında, ilk 5G'li telefonun 2019'dan önce satışa çıkması da mümkün. Kullanılacak çipsetin yeni nesil Windows bilgisayarlara da güç verecek Snapdragon 855 olması kuvvetle muhtemel.

Saniyede 625 MB veri indirmeye imkan tanıyan Qualcomm'un birinci nesil 5G modem ve anten sistemi, 2019'dan sonra Lenovo ile birlikte 18 üreticinin daha piyasaya sürecek akıllı telefonlarla muhtelif bölgelerde 5G şebekesinin bir parçası haline gelecek. 5G'nin ilk uygulayıcı ülkeleri arasında düşük nüfus bazı ülkeler ile ABD, Güney Kore, Japonya ve Çin'in belirli bölgeleri bulunuyor.



Eklenme tarihi: 2.08.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler