Kodak IM5 akıllı telefonu tanıtıldı, çıkış tarihi ve fiyatı açıklandı

Kodak IM5 akıllı telefonu tanıtıldı, çıkış tarihi ve fiyatı açıklandı

Akıllı telefonların sonunu getirdiği fotoğrafçılık endüstrisinin efsane ismi Kodak, ikinci kez mobil piyasaya giriş yapıyor. İlk kez 2008'de Motorola ile Kodak ZN5 kamera-telefonunu geliştiren Amerikalı şirket, şimdi de Bullitt Mobile aracılığıyla ilk akıllı telefonunu piyasaya sürüyor. CES 2015'te tanıtılan Kodak markalı cihaz, gelişmiş fotoğraf paylaşma ve yazdırma seçenekleriyle çok yakında bütçe dostu segmentinden satışa sunulacak.

5 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü bir ekran, 1,7 GHz sekiz çekirdekli MediaTek MT6592 çipset, 1 GB RAM, 8 GB artırılabilir hafıza, 13 MP arka, 5 MP ön kamera ve özel bir arayüzle kaplanan Android 4.4 KitKat işletim sisteminin mevcut olduğu Kodak IM5, geniş ekranına rağmen yalnızca 120 gram ağırlığında tasarlanmış. Siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunan orta segment çözümü bir kamera-telefon olarak değerlendirmek pek mümkün değil. Zira telefona entegre edilen kamera sensörüleri üst düzey bir görüntüleme performansı vaat etmiyor ve cihaz üzerinde fotoğrafçılık odaklı ek bir donanım da göze çarpmıyor. Buna karşın yazılımsal olarak fotoğraf paylaşım/yazdırma fonksiyonlarını destekleyen eklentiler, aygıtı rakiplerinden bir adım öne taşıyor.

2015 ilk çeyreğinde Avrupa'da tüketiciyle buluşacak olan Kodak telefonu, 229 avro fiyat etiketine sahip olacak. Android telefonun Amerika'daki satış fiyatı ise, 249 dolar. Yıl içerisinde Kodak markalı bir akıllı kamera ve tablet bilgisayar daha çıkaracağını onaylayan Bullitt, Kodak'ın marka değerinden faydalanarak satışlarını artırmaya çalışacak. Bu ürünlerin Türkiye'de satılma ihtimali sürse de, firmanın ülkemizde satış operasyonları yürüteceğine dair henüz herhangi bir bilgi paylaşılmış değil.

Kodak iM5 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 7.01.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler