Kodak marka ilk akıllı telefon CES 2015'te gün yüzüne çıkıyor

Kodak marka ilk akıllı telefon CES 2015'te gün yüzüne çıkıyor

21. yüzyıl, birçok teknoloji devinin çöküşünü de beraberinde getirdi. Dot-com balonu ile yaşanan çöküşler, bilişim endüstrisinin yeni kanunlarına uyum sağlayamayan onlarcasını daha iflasa sürükledi. Amerikan fotoğraf ve dijital görüntüleme devi Kodak da bunlardan biri. Rochester merkezli şirket, geçen yıl iflas koruma kanunundan yararlanarak borçlarına karşılık elinde bulundurduğu milyarlarca dolarlık mülkü hibe etmek zorunda kalmıştı. Aktif operasyonları neredeyse sona eren Kodak, buna rağmen farklı pazarlardan iş ortaklarının ilgisini çekmeye devam ediyor.

Asırlık Kodak markasını mobil sektörde yaşatmaya devam etmek isteyen Bullitt Mobile firması, ilk Kodak telefonunu resmen duyurudu. Daha önce üst düzey dayanıklılığa sahip CAT -Caterpillar- ve JCB telefonları geliştiren Bullitt, aslında beş yıl önce İngiltere'de kurulmuş, Çin'de üretim yapıp Amerika ve Avrupa bölgelerine satan bir mobil cihaz tasarımcısı. Dünyaca ünlü birkaç markayla çalışarak operasyonlarını düzene oturtmayı başaran Bullitt, son olarak Kodak markasını lisanslamış.

Gelişmiş fotoğrafçılık yazılımları, sosyal paylaşım özellikleriyle donatılacağı ifade edilen ilk Kodak akıllı telefonu, CES 2015 kapsamında Las Vegas'ta görücüye çıkacak. Bullitt'in Kodak markasıyla çalışmaları bu telefonla sınır olmayacak. 2015 yılı ikinci yarısında 4G destekli bir başka akıllı telefon, bir Kodak tablet bilgisayarı ve Kodak akıllı kamerası da firmanın giderek zenginleşen ürün gamındaki yerini alacak.



Eklenme tarihi: 26.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler