Jony Ive, 27 yıllık Apple serüvenini sonlandırıyor

Jony Ive, 27 yıllık Apple serüvenini sonlandırıyor

Apple'nin yeniden yükselişinde büyük rol oynayan iMac, iPod ve daha birçok ürünün tasarımcısı Jony Ive, bugün yapılan basın açıklamasına göre 27 yıldır görev yaptığı şirketten resmen ayrılıyor. 'Sör' ünvanına sahip İngiliz endüstriyel tasarım ustası, kendi dizayn firmasını açıp Apple ile özel projelerde ortak çalışma yürütmeye devam edecek.

İlk olarak 1992'de çalışmaya başladığı Apple'de kariyerinin dönüm noktası olarak nitelendirilen değişim, Steve Jobs'ın geri dönüşü ve Jonathan Ive'nin de dahil olduğu ekibiyle birlikte firmayı farklı bir güzergaha yönlendirmesi oldu. 1997'de endüstriyel tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı görevine getirilen Ive, sırasıyla iMac, iPod, iPhone ve iPad çözümlerini ortaya çıkaran tasarım ekibine liderlik etti. Firmanın yeni merkez kampüsü Apple Park ve iOS/macOS arayüzleri de dahil olmak üzere bugün birçok çözümün tasarımından sorumlu olan tasarımcı, en son 2015'te CDO (Chief Design Officer) görevine gelmiş ve günlük işlerin önemli bir kısmını iki alt seviye yöneticiye devretmişti.

Jony Ive'nin ayrılmasıyla son dört yıldır idaresinde bulunan endüstriyel tasarımdan sorumlu Evans Hankey ile arayüz tasarımından sorumlu Alan Dye, bundan sonra COO Jeff Williams'ın yönetimi altında çalışmalarına devam edecek. Apple'nin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamayla Jonathan'a bundan sonraki çalışma hayatında başarılar dileyen CEO Tim Cook, başarılı tasarımcının kuracağı şirketle yeni projelerde çalışmak için sabırsızlandıklarını dile getirdi.



Eklenme tarihi: 28.06.2019
Kaynak: Apple

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler