Sony, Panasonic ve Japan Display OLED üretimi için güç birleştiriyor

Sony, Panasonic ve Japan Display OLED üretimi için güç birleştiriyor

Japon hükümetinin desteğiyle Nisan 2012'de kurulan Japan Display, ülkenin üç büyük teknoloji devi Sony, Panasonic ve Hitachi'nin küçük-orta ölçekli LCD panel üretim faaliyetlerini bir araya toplamıştı. Kısa sürede piyasanın en büyük LCD üreticileri arasına giren JDI, LCD üretimi amacıyla kurulmuş olsa da OLED teknolojileri üzerine ciddi ar-ge faaliyetleri yürütüyor. Bu sene test üretim hattını kullanıma açarak OLED satışı hususunda ciddi bir yol kateden Japonya'nın LCD üreticisi, başka bir panel ortaklığı için masaya oturuyor.

Japan Display'ın %70'ini elinde bulunduran hükümet destekli INCJ, Sony ve Panasonic'i de yanına alarak yine küçük-orta ölçekli panel pazarında OLED üretimi için güç birleştirmeye karar verdi. JOLED adını alacak yeni üretici, organik LED sektörünün sahibi olan Samsung ve LG'nin ezici üstünlüğünü bozabilmek için oluşturulan Japonya'nın ulusal gücü olacak. Japan Display'daki ortaklık anlaşmasının aksine Sony, bu birlik kurulduktan sonra da küçük, orta büyüklükte OLED çalışmalarına devam edecek.

Geçen sene OLED TV pazarı için bir araya gelmeye karar veren Sony ve Panasonic, bu fikirden vazgeçmiş ve panel ihtiyaçlarını beyaz OLED paneller üreten LG Display'dan karşılamayı düşünmeye başlamıştı. Hatta birkaç ay önce ortaya atılan iddialarda Panasonic'in OLED operasyonlarını Japan Display'a devredeceği ileri sürülmüştü. Tüm bu hamle ve söylentilerin ardından yaşanan bu gelişme, uzak doğulu ülkenin şirketler üzerindeki yaptırım gücünü kullanarak ortak bir üretim operasyonunda karar kıldığını gösteriyor. Zira böyle bir ortaklık kurulamaması halinde Güney Kore'nin üstünlüğüne son verilmesi de pek mümkün görünmüyor.



Eklenme tarihi: 30.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler