iOS 8'e tamamen bağımsız iTunes Radio müzik uygulaması eşlik edebilir

iOS 8'e tamamen bağımsız iTunes Radio müzik uygulaması eşlik edebilir

iOS 7 ile birlikte ABD'de hizmete sunulan iTunes Radio servisi, sonraki iOS güncellemesiyle tamamen bağımsız bir uygulamaya kavuşabilir. Sekizinci büyük iOS sürümüne dair yenilikler paylaşmayı sürdüren 9to5Mac.com'dan Mark Gurman, yazılım devinin iTunes Radio için kendi başına çalışabilen bir uygulama geliştirdiğini ve test çalışmalarına başladığını bildirdi.

Geçen ay Avustralyalı kullanıcıların beğenisine sunulan internet radyo hizmeti, halihazırda yalnızca iki ülkede erişilebilir durumda. Buna karşın Pandora ve iHeartRadio gibi büyük oyunculara sahip ABD pazarında %8'lik payla üçüncü sıraya tırmanmayı başaran iTunes Radio, Apple'nin gelecek planları arasında önemli bir yer etmeyi başardı. Şimdilik iPhone, iPad ve iPod touch'ların çekirdek müzik uygulaması içerisindeki bir sekmeden ibaret olsa da, iOS cihazlarına önyüklü olarak eşlik etmesinin avantajıyla belirli bir kullanıcı kitlesi oluşturan servisin çevrimiçi müzik piyasasında Apple'ye reklam konusunda ciddi katkısı olacak.


Uygulama ve servislere dair birçok yeniliğin eşlik edeceği iOS 8 yükseltmesinin böyle bir uygulamadan yoksun olarak gelme olasılığından da bahseden kaynak, logosunu dahi resmettiği iTunes Radio yazılımının şimdiki halinden çok da farklı olmayacağını ifade etti. Çok yakında Kanada, Yeni Zelanda ve İngiltere'ye de geleceği müjdelenen internet radyosunun iOS 8'deki bir uygulamayla olmasa bile ilerleyen dönemlerde büyük bir değişime sahne olacağını kestirmek güç değil. Son verilere göre iTunes Radio, 20 milyondan fazla tekil dinleyiciye ulaştı ve 1 milyar şarkı dinleme barajını geride bıraktı.



Eklenme tarihi: 12.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler