iOS 13 güncellemesi alacak cihazlar

iOS 13 güncellemesi alacak cihazlar

Geçen hafta WWDC 2019 geliştirici konferansının açılış konuşmasında tanıtılan iOS 13, platformun son yıllardaki en kayda değer güncellemesi oldu. iOS ekosistemini telefon ve tablet olmak üzere iki farklı yazılım sistemine ayıracak olan güncelleme, bununla birlikte OLED ekranda ciddi enerji tasarrufu sağlayacak karanlık temayı beraberinde getirecek. Ancak ne yazık ki geçen sene iOS 12'ye yükseltilen tüm cihazlar iOS 13'e geçiş yapamayacak.

Geliştirdiği yeni uygulama paketleme standardı sayesinde App Store uygulamalarının boyutunu ciddi oranda azaltıp çalışma hızını ikiye katlayan Apple, tüm bu iyileştirmeleri sunacağı iOS 13 güncellemesini iPhone 5s, iPhone 6 ve 6 Plus modellerinden mahrum bırakacak. iOS 13'e yükseltilebilecek tüm cihazların listesi şöyle:

- iPhone SE
- iPhone 6s, 6s Plus
- iPhone 7, 7 Plus
- iPhone 8, 8 Plus
- iPhone X
- iPhone XR
- iPhone XS, XS Max
- iPod Touch 7

Yeni iPadOS 13'e geçiş yapamayacak olan iPad mini 2, mini 3 ve birinci nesil iPad Air, iOS 12 ile yazılım desteğinin sonuna gelişmiş olacak. iPadOS'un desteklediği tabletlerin modelleri ise şunlar:

- iPad Air 2
- iPad Air 3
- iPad mini 4
- iPad mini 5
- iPad 5
- iPad 6
- iPad Pro 9.7
- iPad Pro 10.5
- iPad Pro 11
- iPad Pro 12.9

iOS 13 ve iPadOS 13 güncellemelerinin eylül sonunda resmen dağıtılmaya başlaması bekleniyor. Yeni işletim sistemi, temmuzdan itibaren yukarıdaki cihazlardan birine sahip normal kullanıcıların test edebilmesi için genel beta programı kapsamına alınacak.



Eklenme tarihi: 10.06.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler