Instagram’da Ekran Görüntüsü Alırken Dikkat!

Instagram’da Ekran Görüntüsü Alırken Dikkat!

Sosyal ağların en çok sevilenlerinden olan instagram uygulamasını gün içerisinde gerek mesajlaşarak arkadaşlarımızla iletişimde kalmak için, gerek paylaşımda bulunmak için sık sık kullanıyoruz. Kimi zaman mesajların ekran görüntüsünü de alarak, saklamak isteyebiliyoruz.

Instagram direct message özelliğine yakın zamanlarda kaybolan mesajlar özelliği getirilmişti. Bilmeyenler için kısa bir açıklama yapalım. Kaybolan mesajlar özelliği, mesajlaştığınız sayfada bu modu aktifleştirdiğinizde, telefonunuzun ekranına bildirim geldiğinde, konuştuğunuz kişinin adı ve gönderdiği mesajın içeriği görünmeyecektir. Ve instagram uygulamasına girdiğinizde, mesajı okuduktan sonra mesaj tamamen kaybolmaktadır.

Yeni gelecek olan Facebook, Messenger ve Instagram uygulamalarında kaybolan mesajlar özelliği kullanıldığında, konuşmanın ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa ekran görüntüsü alındığına dair bildirim gitmiş olacak.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in paylaştığı güncellemede, Kaybolan Mesajlar yani Vanish Mod’daki mesajlarda ekran görüntüsü alındığı takdirde karşı tarafa mesaj gideceğini bildirdi.

Söz konusu özellik şu an için Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıma sunuldu. İlerleyen haftalarda ise diğer Avrupa ülkelerinde de kullanıma sunulması bekleniyor. Yeni özellik sayesinde kullanıcıların güvenlikle ilgili endişelerinin ortadan kaldırılması ve özgürlük haklarının korunması amacının ön planda tutulduğu anlaşılıyor.



Eklenme tarihi: 8.02.2022

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler