Instagram’da Efekt Nasıl Bulunur?

Instagram’da Efekt Nasıl Bulunur?

Instagram efekt özelliği çıktığı günden beri kullanıcıların en çok ilgisini çeken ve en çok kullandığı özellik olmaya devam ediyor. Peki “Instagram’da efekt nasıl bulunur?” Gelin sadece birkaç adımda yeni efektleri nasıl keşfedip, kaydedebileceğinizi inceleyelim.

İnstagram efekt denildiğinde her ne kadar ilk olarak akıllara yüz efektleri gelse de, farklı efektler de bulabilmek mümkün. Kullanıcılar tercih ettikleri efektler ile kendileri story paylaşabildikleri gibi, bu efektleri kaydedebiliyor ve isterlerse arkadaşlarıyla da paylaşabiliyorlar.

Instagram’daki efektler yalnızca şahıslar tarafından değil, artık birçok marka tarafından da tercih edilmektedir. Kullanılan efektlere sürekli yenisini eklemek mümkün. Instagram’da 3 farklı yol ile efekt bulabilmek mümkün.

Instagram Efekt Galeri ile Efekt Bulmak



Instagram’da Efekt Galerisi’ni kullanarak efekt bulmak istiyorsanız iOS ya da Android cihazlarınızdan aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

-Haber akışınızın üst kısmındaki Hikaye simgesine tıklayın ya da ana sayfada bulunan Instagram kamerasına ulaşmak için sağa kaydırabilirsiniz.
-Kameranın dairesel menüsünün en sağ kısmına ilerleyerek Efektlere Göz At seçeneğini bulabilirsiniz.
-Efektlere Göz At butonuna tıklayarak Efekt Galerisini açabilirsiniz.
-Efektlerin olduğu galeriye girdikten sonra, karşınıza çıkan filtrelerden birine dokunabilirsiniz ve Instagram Hikayeler’inizde kullanmak için Dene butonuna tıklayabilirsiniz.



Instagram Hikayelerinden Efekt Bulma



Instagram filtrelerini bulmak için Hikayeler’i de kullanabilirsiniz. Bu işlem için şu adımları takip etmeniz yeterlidir.
-Efekt kullanılmış olan bir Instagram Hikayesi bulun.
-Hikayenin sol üst kısmında bulunan efektin adına dokunun.
-Karşınıza açılan pencereden Dene ya da Kaydet butonunun olduğu seçeneklere dokunun.



Instagram Hesabından Efekt Bulma



Efekt bulmak istiyorsanız instagram hesapları üzerinden de bunlarla ulaşabilirsiniz. Herhangi bir içerik oluşturucunun Instagram hesabı üzerinden de efektleri deneyebilirsiniz. Bunun için şu adımları takip edebilirsiniz;

-Instagram profilini açın ve ızgara kısmında bulunan ışıltılara dokunun.
-Hesabın sahibi tarafından oluşturulan filtrelerden dilediğinizi seçin.
-Seçtiğiniz filtreyi denemek ya da indirmek için butonları kullanabilirsiniz.



Instagram’da Kaydedilen Efektler Nerede?



Instagram’da kullanmak istediğiniz filtreleri seçtikten sonra kullanmak istediğiniz veya arkadaşlarınızla paylaşmak istediğinizde kolaylıkla ulaşmanız için kaydedebilirsiniz. Kaydettiğiniz efektlerin hepsi Instagram hesabınızda bulunacaktır. Kaydettiğiniz efektleri görmek için Efekt Galerisine giderek, üst kısımda bulunan başlıklardan Kaydedilenler bölümüne tıklayabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 19.04.2022

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler