Hyundai’ler NFC ile çalışacak

Hyundai’ler NFC ile çalışacak

Hayatımızdaki birçok çözüm örneğinin artık mobil iletişime yöneldiğini biliyoruz. Cebimizde taşıdığımız telefonların bağlantı ve güvenlik sistemleri geliştikçe ödeme kolaylıkları, geçiş kartları, belge ve dosyaların transfer işlemleri bunların başlıca örnekleri. Şimdi ki haberimiz ise artık anahtara da ihtiyacınızın kalmayacağı ile ilgili.


Birçok sektörde faaliyet gösteren ve ülkemizde genellikle otomobilleri ile tanınan Hyundai, gelecek yıllarda arabalarında akıllı telefonlarda bulunan NFC (Near Field Communication) yani Türkçe ismiyle yakın alan iletişimi teknolojisini kullanacaklarını belirtti. Üzerinde hala çalışılan teknoloji sayesinde akıllı telefonları arabamızı çalıştırmak, kapıları kilitlemek ve buna benzer birçok fonksiyonu arabalarımızın üzerinde gerçekleştirmek için kullanabileceğiz.

NFC aslında ilk başlarda dosya transferi ve ödeme sistemlerindeki başarısıyla ön plana çıkarken kullanım alanının ne kadar geniş olduğunu da böylece bize kanıtlıyor. Kim bilir ileride cebimizde sadece akıllı telefon taşıyarak belki cüzdanlarımıza ve anahtarlarımıza veda edebiliriz.



Eklenme tarihi: 28.12.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler