HTC, marka lisanslama metoduyla Hindistan pazarına geri dönebilir

HTC, marka lisanslama metoduyla Hindistan pazarına geri dönebilir

4G destekli akıllı telefon furyasının en büyük kazananı olan HTC, aynı dönemde Android ekosistemiyle birlikte sektörün en büyük oyuncularından birine dönüşmüştü. Bugün gitgide piyasadan silinen Tayvanlı üretici, geçen sene çekildiği dünyanın ikinci en büyük akıllı telefon pazarı Hindistan'a geri dönmenin yollarını arıyor. İddiaya göre, firmanın marka lisanslama metoduna başvurması an meselesi.

BlackBerry, Alcatel ve Nokia'ya benzer bir yol izlemeyi düşünen HTC, halihazırda Hintli telefon üreticileri Micromax, Lava ve Karbonn ile görüşme halinde. Nihai anlaşmanın hangi isimle yapılacağı netleşmemiş olsa da, HTC'nin yenilgiyi kabul ederek ihtişamlı yıllarından miras kalan marka değerini son gelir kaynağı olarak değerlendirmeye çalıştığını söylemek mümkün.

İlk Android'li telefonun üreticisi ve bir dönemin Amerikan akıllı telefon piyasası lideri HTC, mobil cihaz departmanının büyük kısmını Google'ye sattıktan sonra sektördeki etkinliğini giderek azalttı. Şimdilik blokzincir odaklı Exodus 1 telefonunu pazarlamakla meşgul olan şirket, sanal gerçeklik sistemleriyle kendine teknoloji piyasasının yeni segmentlerinde alan açmaya çabalıyor.



Eklenme tarihi: 6.03.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler