HTC, 1500 kişiyi işten çıkarıyor

HTC, 1500 kişiyi işten çıkarıyor

Akıllı telefon piyasasında Android ile birlikte altın çağını yaşadığı 2011-2014 yılları arasında ABD başta olmak üzere birçok kritik pazarda sektörün lider ismi haline gelen HTC, son dört senede elde ettiği tüm kazanımları yitirerek başladığı noktaya geri gelmiş oldu. Tüketici elektroniği piyasasındaki etkisini yitiren, müşteri bulmakta zorluk çeken ve büyük ekonomik sorunlarla boğuşan Tayvanlı firma, yayımladığı son basın açıklamasıyla yeniden yapılanma kapsamında 1500 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Telefon ve sanal gerçeklik departmanlarını birleştirerek harcamaları minimuma indirecek olan HTC, son yeniden yapılanma operasyonuyla 6450 olan çalışan sayısını yaklaşık 6 bin seviyesine düşürmüş olacak. Geçen yıl iki bin mühendisini 1,1 milyar dolarlık bir anlaşma kapsamında Google'ye emanet eden şirketin mobil cihaz pazarındaki manevra alanı giderek daralıyor.

Yeni HTC U serisi telefonları da beklentilerin altında satış performansı ortaya koyan teknoloji şirketi, bundan sonra faaliyetlerine sanal gerçeklik odaklı devam edecek.



Eklenme tarihi: 3.07.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler