Yahoo cepleri aratıyor

Yahoo cepleri aratıyor

Arama motoru konusunda, zirvedeki yerini Google’a kaptıran Yahoo, cep telefonu üzerinden sağladığı arama hizmeti oldukça başarılı. oneSearch olarak adlandırılan uygulama ile internete erişebilen her cep telefonu ile GPRS ya da WAP üzerinden arama yapılabiliyor. Kullanışlı olarak bir çok özelliğe sahip oneSearch uygulamasında, sonuçlar telefonunuzun ekranına uygun olarak görüntüleniyor. Adres ve konum bilgisi de sunan serviste arama kutusuna yazdığınız kelimeler ile ilgili size en yakın satış noktalarını ve yer bilgilerini de gösterebiliyor. Yahoo

Yerleşim birimi aramalarında ise fotoğrafların yanında, hava ve yol bilgileri, önemli merkezlerin adres ve telefonları gibi bir çok çeşit bilgiye sahip olabiliyorsunuz. Yahoo oneSearch şimdilik sadece A.B.D’de çalışıyor. Açıklamalara göre yakın zamanda 12 farklı dil seçeneği ile karşımıza çıkacak.



WAP nedir?
(Wireless Application Protocol)
Kablosuz Uygulama Protokolü. Mobil cihazlardan İnternet erişimi sağlayan teknoloji. HTML dilini mobil cihazlarda kullanıma uygun WML diline çeviren WAP geçiş noktalarına mobil cihazlardan erişime dayanır. Mobil cihazlarda İnternet içeriğini çevirip, gösterecek bir tarayıcıya ihtiyaç duyulur.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 22.03.2007
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler