Yahoo'dan global mobil servis

Yahoo'dan global mobil servis

Yahoo 3 Grubuyla yaptığı anlaşma sayesinde vermeye başlayacağı mobil servislerini duyurdu. Şirketin web portalinin içeriği, e-mail ve anında mesajlaşma servisleri tüm dünyada mobil olarak ulaşılabilir olacak.

3 Mobile Yahoo, Hutchison Whampoa tarafından işletilen 3 ile anlaşma yaptı. 3'ün Australya, Austurya, Danimarka, Hong Kong, Hindistan, Irlanda, Italya, Isveç ve İngiltere'de UMTS bazlı networkleri var.

Yahoo'nun servisleri ilk olarak yaz ortasında, İngiltere'de devreye alınacak. Daha sonra da diğer Avrupa ülkelerine ve Pasifik-Asya bölgesine yaygınlaşacak.

Yahoo halen ABD'de Cingular üzerinden AT&T-Yahoo işbirliğinde hazırlanan genişbant portali yoluyla cep telefonlarına servis veriyor. Ancak 3 firması ile yani ilk kez bir 3G firması ile yaptığı anlaşma sonucunda Yahoo'nun kablosuz içerik konusunda daha geniş bir perspektife kavuşacağı bildiriliyor.

3 üzerinden gelecekte Yahoo arama, web, anında mesajlaşma, e-mail ve yön-yer bulma servislerinin devreye gireceği bildiriliyor. Ancak daha başka servislerin de zaman içinde gelişeceğidüşünülüyor.



Eklenme tarihi: 11.07.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler