Grand Theft Auto: San Andreas aralıkta mobil cihazlara geliyor

Grand Theft Auto: San Andreas aralıkta mobil cihazlara geliyor

PlayStation 2 platformunun en çok satan oyunu konumunda Grand Theft Auto: San Andreas çok yakında mobil cihazlarla buluşacak. Bugün bir açıklama yapan yapımın geliştiricisi ve dağıtımcısı Rockstar Games, 2004'teki PS2 çıkışıyla birlikte açık dünya oyun türünün sınırlarını alt üst eden San Andreas'ın önümüzdeki ay bazı akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar için satışa çıkacağını müjdeledi.

90'ların ilk yıllarını konu alan GTA serisinin efsane oyunu, CJ (Carl Johnson) adlı müşhur ana karakteri, devasa haritası ve oyun içi görev, eylem çeşitliliği sayesinde ün yapmıştı. Dünya genelinde 27,5 milyon satan GTA San Andreas, annesinin cenazesi için beş yıl önce ayrıldığı Los Santos'a geri dönen siyahi çete üyesi CJ'nin hikayesini anlatıyor. En büyüğü Los Santos olmak üzere San Fierro ve Las Venturas dahil toplam üç ana şehir ve dört bölgeden oluşan oyun evreni, birbirinden farklı görevler, farklı coğrafi/mimari yapıyla dolu.

GTA III ve GTA Vice City yapımlarında olduğu gibi bu muazzam açık dünya oyununu da mobil platformlara port etmeye karar veren New York merkezli video oyun devi Rockstar Games ve Rockstar North oyun stüdyosu, birkaç hafta içerisinde renk paleti, karakter ve araç modellemeleri ve yapı kaplamaları yönünden geliştirilerek dokunmatik ekranlara uyarlanan oyunun şimdiye kadarki en gelişmiş versiyonunu dağıtmaya hazır olacaklarını dile getirdiler.

iOS 7'nin yeni kontrolcü fonksiyonları da dahil birçok cihazda oyun kolu desteği sunacak mobil GTA San Andreas, ilk satışa sunulduğunda belirli Android, iOS, Amazon Kindle ve Windows Phone aygıtlarıyla uyumlu olacak. İlerleyen dönemlerde resmen destek sunulan Android ve Windows Phone cihaz sayısının artış göstereceği belirtiliyor. Şimdilik kesin çıkış tarihi ve satış fiyatı bilinmeyen oyunun 2004'te yayınlanan tanıtım videosu aşağıdadır.



Eklenme tarihi: 26.11.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler