Görme engelliler için iOS uygulaması BlindSquare

Görme engelliler için iOS uygulaması BlindSquare

Hayatın her alanında olduğu gibi teknoloji konusunda da engelliler için yeni fırsatlar doğmaya devam ediyor. Bunlardan biri de MIPsoft tarafından geliştirilen ve iPhone, iPad ile kullanılabilen BlindSquare uygulaması.

Görme engelliler için geliştirilen BlindSquare uygulaması tamamen “dinleme” üzerine hazırlanmış. Görme engellilerin günlük hayatlarını kolaylaştırmayı hedefleyen teknolojileri bünyesinde barındıran uygulama, görme engellilerle işbirliği yapılarak geliştirilmiş.

BlindSquare, konumunuzu belirlemek için GPS veya pusula kullanıyor. Seçtiğiniz kategoriler çerçevesinde etrafınızdaki bilgileri FourSquare kullanarak bir araya getiriyor. Uygulamanın sizinle en alakalı bilginin hangisi olduğuna karar veren ve bunu size yüksek kalitede bir konuşma sentezleyicisiyle bildiren kendine özgü algoritmaları mevcut.

Uygulamayı başlattığınızda, program size çevrenizde nelerin olduğunu ve en yakın kavşak noktalarını söylemeye başlıyor. Yarıçapı değiştirerek, ilgilendiğiniz alanı daraltabiliyor ve anahtar sözcük veya kategori araması yapabiliyorsunuz. Arama sonuçlarından ilgi çekici bir nokta seçip iletişim bilgileri, Twitter beslemesi, restoran menüsü gibi bilgileri alabiliyor, mekana telefon edebiliyor ve yeri izlemeye başlayabiliyorsunuz.

BlindSquare; herhangi bir ulaşım aracıyla seyahat ettiğinizi anlıyor ve önünüzdeki ilgi çekici yerleri, sonraki durakları ve cadde ve kavşakları belirtmeye başlıyor.

App Store’da 43,99 TL’lik satış fiyatıyla sunulan BlindSquare her ne kadar pahalı olsa da görme engelli tanıdıklarınız için kullanışlı bir sosyal uygulama tavsiyesi olabilir.

BlindSquare ile ilgili tanıtım videosunu buradan izleyebilirsiniz.


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı App Store'dan indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 11.11.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler