Play Store'ye Türkiye'den ücretli uygulama yüklemek artık mümkün

Play Store'ye Türkiye'den ücretli uygulama yüklemek artık mümkün

Google, dijital içerik mağazası Play Store ile 137 ülkede internet kullanıcılarına hizmet veriyor. Bu ülkelerin 134'ünde ücretli içerik satın almak mümkünken, şimdiye kadar yalnızca 37 ülkedeki geliştiriciler tarafından ücretli uygulama kaydı yapılabiliyordu. Resmi geliştirici blogundan yeni bir açıklama yayımlayan internet devi, 8 yeni ülkede daha ücretli uygulama yükleme imkanı sağlamaya başladığını müjdeledi. Avrupa, Asya ve Afrika'dan ülkelerin bulunduğu yeni bölgeler arasında Türkiye de yer alıyor.

Artık Türkiye, Yunanistan, Suudi Arabistan, Ukrayna, Slovakya, Lüksemburg, Romanya ve Vietnam'daki mobil yazılım geliştiricileri, Google Wallet sanal cüzdan servisinin satıcı hesap türüne başvuruda bulunarak ücretli uygulamalarını kendi ülkelerine ait bir hesap üzerinden satışa sunabilecek. Destek sunulmayan ülkelerdeki yayıncılar, daha önce diğer ülkelere ait hesaplar yoluyla paralı içerik satışı gerçekleştiriyordu. Google'nin son icraatı sayesinde ülkemizdeki geliştiriciler herhangi bir zorlukla karşılaşmadan ücretli uygulama satabilecekler.

Türk lirasıyla alımlara da destek sunan Google Play Store, iki seneyi aşkın süredir Türk kullanıcılara ücretli uygulamarıyla hizmet veriyor. Geçen sene Play Kitaplar servisinin ülkemize açılmasıyla elektronik kitap alımı da mümkün hale gelen mağazanın en kısa süre içerisinde müzik, TV dizisi, film ve en önemlisi cihaz satışıyla ülkemizdeki faaliyetlerini genişletmesi ümit ediliyor.



Eklenme tarihi: 2.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler